Over dingen en doetjes in Denemarken.

dinsdag 17 januari 2017

Foto's van een doordeweekse dag.


Gisteren bloedprikken voor mijn jaarlijkse onderzoek. Oef, de verpleegster stak drie maal verkeerd. Ik heb van die aderen die weg kruipen :-). Gelukkig heb ik een hoge pijngrens.


En vandaag naar de (twee)jaarlijkse controle bij de mammografie.
Dat vindt plaats in een een bus, die van stad naar stad rijdt. Hier staat hij bij het voormalige Fredericia ziekenhuis, dat nu als "Gezondheidscentrum" gebruikt wordt.


Het was koud maar redelijk helder vries-weer. Ik knipte een foto van het "Krudthus" (kruithuis). Daar werd vroeger (in 1868) het buskruit bewaard.


Rechts van het "Krudthus" kijk je uit over de Lillebælt.


Voor bij de lunch...mmmm hertenpaté. Nog een kerstcadeautje. Wat is nu lekkerder op een gewone doordeweekse dag dan heerlijke paté op een sneetje roggebrood.


En dan is er nog de "kanaalstad". Het nieuwe gedeelte van Fredericia op het mooiste punt van de stad. Daar zijn en worden kanalen gegraven, appartementen gebouwd, café's en eethuisjes schieten omhoog. En dáár moet het nieuwe theater van de stad komen. Er moet geld worden verschaft, er moet gepland worden, dromen moeten worden gerealiseerd, er moet een architect-wedstrijd worden uitgeschreven en duizend dingen meer.
Die baan heeft schoonzoon Peter gekregen!  Teaterdrømme

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!