Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 12 april 2017

Weer een keertje ziekenhuis en op klantenbezoek.

De chef heeft een ontstoken been. Eigenlijk al meer dan een maand. Dat been is behandeld met drie soorten penicilline, want er zijn zowel streptokok als staphilikok bacteriën gevonden. Maar niets helpt. Het been is dik, gezwollen en zelfs ook al heeft hij vochtafdrijvende pilletjes zit er nog steeds vocht in.

Omdat hier met Pasen (vanaf morgen) alles dicht is, heb ik hem weer eens naar de dokter gestuurd. Die vond het ook welletjes en verwees hem door naar het ziekenhuis (met het idee dat die er beter raad mee wisten). Tja, alles onderzocht van hart, urine en bloeddruk toe, wat allemaal in orde was, en toen hebben ze hem maar weer naar huis gestuurd met wéér een andere penicillinekuur. Je zou er gek van worden! Ik hoop zo dat het helpt, want het ziet er vreselijk uit!


De auto werd gisteren voorzien van een nieuw startslot. En deze keer zijn we wel tevreden, want de oude (dure) rekening van eerder - die we dus niet betaald hadden - werd van deze afgetrokken. Een pluim voor de garage.

Gisteren ging ik mee op klantenbezoek. Naar het: "Brouw-zelf-uw- Bier"- bedrijf in Odense. Het meeste van het van het bierproduct is gemaakt, je voegt er zelf de te wensen smaakmiddelen bij om het vervolgens af te tappen, van een kroonkurk te voorzien en als laatste met een persoonlijk flessenetiket te bekronen. Het bedrijf loopt als een fluitje maar in het maken van etiketten gaat volgens de leiding teveel tijd zitten. En juist daarin zijn wij gespecialiseerd. Dus....we hopen op een goede samenwerking.Na afloop keken we even binnen bij Ivona en Jeff. Altijd gezellig.

Nu was het aan de late kant om aan het eten te beginnen, en omdat ons bedrijfje alweer 5 jaar bestaat (vandaag) gingen we heel voornaam uit eten bij Restaurant Fænøsund.

Dat ligt daar zo prachtig aan het water.


Het restaurant is een jaar geleden helemaal vernieuwd. Het lijkt op een van die oude "Badehoteller" met haar zachte pastelkleuren en het wit geverfde hout.
Er waren niet veel gasten, dus ik hoop dat ze het volhouden.
Het eten was in een woord FANTASTISCH.

Grote schelpmosselen op een bedje van zure crème en ramsons (wilde bosui) met komkommer, wat groen en viseitjes.

Slethvar (een dikke schol) met selderie in diverse vormen en prei.
Mums.... om je vingers aan af te likken.

De koffie dronken we thuis, want goedkoop was het niet. Wat wil je anders in een vijf sterren restaurant.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!