Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 28 mei 2017

De dagen rond Hemelvaart

De dagen rond Hemelvaart:
Die waren zonnig.
Dat hebben we uitgebuit.

Allereerst heb ik gefietst en gefietst op m'n nieuwe fantastische fiets. Samen met de chef heb ik vele kilometers afgelegd in en rondom Fredericia. Waarom zou je elders gaan fietsen als het hier zo mooi is. Fredericia heeft 44 kilometer kust, waarvan een flink gedeelte strand. 


Vrijdag waren we naar de traditionele Hemelvaart markt/braderie onder de brug geweest.


Het was er niet druk; ik denk dat het gewoonweg te mooi weer was (misschien zelfs tè warm - 25 graden; waardoor er telkens werd omgeroepen dat de mensen het drinken niet mochten vergeten).

Zo bloedheet als in Nederland is het hier nooit, vooral niet hier aan de (oost)kust. Er staat altijd wel een beetje wind, vandaag zelfs een beetje veel). Maar door de wind vergeet je vaak dat de zon wel fel is en dat je flink kunt verbranden als je niet uitkijkt.

Zooo jammer dat het bootje nog steeds aan wal ligt. Er moet nog iets met de versnellingskabel worden gemaakt...daarna kan ik opruimen en kan ie het water in.

Zaterdagmiddag was ik een uurtje naar het bachelorconcert van Annemarie Nørhede Jakobsen geweest. Annemarie die wij (KFUF- Tegelpoetsters) destijds een klein sponsorraat hebben gegeven en die ons daarvoor bedankte met een uitnodiging voor het bachelor-examen-concert.


Ook hier maar weinig mensen.....
Maar het sponsorraat was welverdiend!

Thuis was de barbecue aan: de tafel gedekt en we aten met "de jongens van Sandra", Peter, Casper en Carl. Sandra was in Rome met de leraren van school en Caroline moest naar een feest (party, fuif...hoe noem je zoiets nu ten dage in NL?)


Lekker buiten voetballen voor de jongens, op blote voeten...
die er goed zwart van werden.


Vandaag, de laatste "vakantiedag" nog een stuk gefietst en geland in de stad, waar we nacho's aten, met een ijskoffie voor de chef en water "ad libitum" voor mij.


Morgen krijgen we bewolkt dagje met hooguit 21 graden.
Ideaal, want er zal gewerkt moeten worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!