Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 10 december 2017

Lang weekend Lübeck


Kerstmarkten zijn er overal en in overvloed in Duitsland. Aangezien wij in het hoge noorden wonen is de beroemde kerstmarkt van Lübeck het dichtste bij. Omdat het niet altijd om werken moet draaien had ik een paar maanden geleden een hotelletje gereserveerd en zo togen wij donderdagmiddag "zuidwaarts".
En mensen, mensen wát een markt. Of eigenlijk zijn er meerdere markten die op de een of de andere manier met elkaar verbonden zijn.
Hier is het begin. Overal staan enorme zandzakken om te verhinderen dat er een vrachtwagen op het publiek kan inrijden. Jammer toch dat zoiets moet.

Hier was vertier en allemaal kraampjes met eten en drinken. Er was een kunstmarkt, een middeleeuwse markt, een sprookjesmarkt en een bosmarkt. Gelukkig gebruikten wij het meeste van de vrijdag om de markten te bezoeken want de zaterdag kon je over de koppen lopen.


We hebben veel te veel lekkers gegeten en gedronken want de chef loopt niet zo goed en om hem wat te sparen is een cafeetje, een theesalon of marktkraam met zitgelegenheid een uitkomst. Je bestelt wel elke keer wat...(Eierpunch, muzen, worst, koffie met een gebakje..)
We zijn ook verscheidene grote warenhuizen ingedoken (achter een winkelwagentje voor steun gaat ook) en hebben een aantal kerstcadeaus gekocht. Hebben we die ook weer binnen!
En we hebben alle avonden heerlijk gegeten.


Overal in de stad waren optredens. Hier een kerstkoortje (ze zongen mooi) dat geld verzamelde voor??? weet ik al niet meer. Overal werd geld verzameld. Voor de cliniclowns, de daklozen, voor kerstpakketten, de kunstkring, een school...you name it.

Vandaag bezochten we nog een jong stel in de buurt van Bad Segeberg. Anne is lang geleden op mijn werk stagaire geweest en had ons al zo vaak gevraagd om hen te bezoeken. Sebastiaan had een lekkere Aziatische wokschotel gemaakt en na een paar uurtjes bijkletsen reden wij door een sneeuwlandschap naar huis.


De foto's hier zijn niet bewerkt, want de computer is nog steeds niet gemaakt. Hopelijk morgen!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!