Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 16 september 2018

Met de benen omhoog.

Vanmorgen liep de wekker al om kwart over zes af. Suzana uit Kopenhagen was een nachtje blijven slapen en moest om zeven uur weer op haar werk in Middelfart zijn. En ik had mezelf beloofd haar weg te brengen. Maar eerst een kopje koffie. Ontbijten deed zij in het psychiatrisch ziekenhuis en ik reed op de terugweg langs de bakker voor verse broodjes.

Jeff kwam lekker vroeg. De schoorsteen moest gedeeltelijk opnieuw gevoegd worden en dat kwam hij doen. De chef moest de ladder vasthouden, want een steiger hadden we niet.


Het was nog best veel werk, met daartussendoor tijd voor een bakje koffie en een wat uitgebreide lunch.


Philip was ook meegekomen en na een aantal keer het spel "Afrika's stjerne" te hebben gespeeld gingen we kaarthuizen bouwen. In ieder geval probeerden we dat en dat viel best tegen.


Toen de schoorsteen gevoegd was reden we met z'n drieën naar het centrum om "Pokemons" te vangen.
Dat gaat met zitten, stilstaan en flink wandelen, maar volgens Philip was onze stad voorzien van mega veel Pokemons. Ik wandelde mee over de wallen en door de winkelstraten en bekeek de etalages die op zondag niet verstopt zijn achter bergen kledingrekken en zoal meer.


De schoorsteen moest gerepareerd worden (dat had eigenlijk vorig jaar al gemoeten) omdat we een nieuwe pellets-kachel hebben. Die werd vrijdag geïnstalleerd. Geen hout kappen meer, maar pellets in de voorraadbak kieperen en verder gaat alles vrij automatisch. Niet dat we de kachel al echt gebruikt hebben. De temperaturen ligger overdag nog rond de twintig graden, maar we wilden het voor de winter in orde hebben.

Misschien gaat het net zo als met ons gras-maai-robotje. Toen we die hadden aangeschaft kregen we de droogste zomer ooit. Het gras was geel en groeide niet. Dat robotje heeft daarom de meeste tijd stil onder z'n afdakje gestaan.
Dus...misschien...hopelijk...duurt het nog wel eventjes voordat het nodig is om de kachel te laten  branden.


Een nieuwe kachel waarvan de pijp weer anders in de schoorsteen moest; dat vereiste dat ik gisteren een gedeelte van de schoorsteen schilderde.
De chef maakte een nieuw stopcontact in de muur, want die kachel moet ook op het lichtnet worden aangesloten.  Daarna nog wat kabels wegwerken, vierduizend vijfhonderd spinnenwebben weghalen en de logeerkamer een goede beurt geven. Ik vind dat we hard gewerkt hebben dit weekend.

En ik ben zooooo blij met de hulp van onze kinders (en hun gezinnetjes)!!!
Vorig weekend en nu weer!


Af hjertet tak! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!