Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 22 november 2018

November lente

Papamoa Beach
                             De 1. november reden we van: 
Papamoa Beach bij Tauranga via Katikati, Te Aroha, Waihi, Whangamata; Taurua (ik wil jullie die mooie namen niet onthouden) naar Hot Water Beach. Hier kun je met een schep een gat graven - 2 uur vóór en 2 uur na laagwater (eb) en dan borrelt het warme water naar boven. Je moet oppassen want het water kan een temperatuur van 60 graden hebben; meestal meer gematigd.We reden weer door de bergen, deze met heel veel haarspeldbochten.
Dit is het noordelijke deel van het schiereiland Peninsula.

De volgende dag volgden we de kust naar Coromandel, een echt vakantiedorp. Hier zagen we heel veel auto's met hun boot op de aanhanger. Die gingen varen en vissen in de wateren rondom Coromandel. New Zeelanders zijn geboren vissers; ze weten niks beters en overal kun je aas, hengels, netten en weet ik wat al meer kopen voor de visserij.


We reden door het plaatsje Thames, een oud mijnwerkersplaatje waar de oude mijnwerkersschool nu een museum is. 

Kippen op een bergtop.


..en een broodje onderweg.


We "landden" op de camping Miranda. Daar was waarempel ook een "Hot Pool". Zalig!!
(We roken wel naar zwavel toen we eruit kwamen, maar de douches waren vlak bij).

3.november:
Op naar Auckland.
Adieu Miranda en Hello Remuera Moter Lodge 
(de inwoners zeggen Remira).
Nadat de campervan op z'n plaats stond appten we Uber, die er binnen een mum van tijd was.
We werden afgezet bij Britomart, zowat midden in de stad, daar waar de winkels zijn, op Queens Street bijvoorbeeld.
Gucci, Tifany, Prada naast H&M, Pandora en nog een heleboel meer. Hier liggen mooie "oude" gebouwen (bijna niets in NZ is ouder dan 200 jaar) naast hele hoge en moderne nieuwe gebouwen. In en en rondom Auckland woont een derde gedeelte van de New Zeelandse bevolking en op veel plaatsen wordt er volop gebouwd.
Ook hier zag je geen winkels in een voetgangergebied, maar er waren wel arcades. Je ziet ze niet, maar als je door de straat loopt dan liggen links en rechts de winkelgallerijen.
In Auckland zijn veel toeristen. Uit Japan, India, Maleisië en vele anderen. Nu zien we souvenier-winkels en chicke restaurants. We aten buiten de deur deze keer en kregen een heerlijk diner.
Een voorgerecht dat we deelden (we hebben het geleerd), een vis voor ieder van ons met aardappels en griekse salade om weer te delen. Vreemd om lichtjes in de bomen te zien bij deze temperaturen. Een zuchtje kerst en zo heel anders. 


 oud...


Havenpromenade

In de Arcade

Philips is er ook
..en nieuw

 Queen Street

Aukland centrum
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!