Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 3 december 2018

Tuut-tuut.

Ik kom nog even terug op het milieu al moet ik eerlijk bekennen dat dat in dit geval geen hoofdrol speelde.


We hebben onze goeie ouwe Kia C'eed verkocht en als alles goed is dan staat er de 20. december een Suzuki S-Cross  voor de deur.


De ouwe trouwe C'eed heeft er inmiddels bijna 300.000 kilometers opzitten en na een aantal nodige reparaties vonden we dat het tijd werd om een andere auto aan te schaffen. We gingen op "auto-jacht" want de chef past gewoonweg niet in alle auto's. Z'n lange lijf en pijnlijke rug melden "pas" bij een groot aantal modellen.

De C'eeds zijn aan de dure kant en de garage die ze verkoopt krijgt ons nooit meer als klant. Citroën viel af, evenals Peugeot, Toyota, Volkswagen en een paar andere. Sommigen waren gewoonweg te klein of ze waren veel te duur.

In een Suzuki S-Cross kan de chef gemakkelijk instappen en goed zitten. De auto is hoger, wat fijn is voor kleine mij. Hij rijdt op benzine - wat beter is voor het milieu (een elektrische auto is misschien nog beter, maar we vinden allebei dat die nog teveel in de kinderschoenen staan).

Een klein probleem met autootje wisselen is dat de Kia de 10. december wordt afgehaald en de Suzuki pas de 20. klaar staat.
Ach, daar vinden we wel een oplossing voor. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!