Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 25 januari 2019

Pariserbøf

Gisteren lunchten we in Viborg en namen allebei een Pariserbøf. Op de Deense manier.

Daarvoor heb je nodig:
500 gr. rundergehakt
1 ei
1 eetl fijngehakte kapertjes
zout en peper
2 sneeën brood (het Nederlandse brood leent zich goed hiervoor).

Hoe doe je het:
Roer het gehakt met het ei, de kapertjes, zout en peper.
Deel het in twee (of meerdere) niet te dikke "biefjes", die je op de snee brood legt. 
Verwarm olie in de koekenpan en smelt de boter erbij, braadt de biefjes met de vleeskant onder tot ze klaar en bruin zijn. Bak ze af door om te draaien en bak tot het brood goudgeel en knapperig is.

Opdienen:
Leg een pariserbøf op een bord samen met rode uien in ringen gesneden, wat kapers, geraspte mierikswortel, rode bietjes en een paar fijne blaadjes sla. Leg twee uienringen op de biefjes en daarop een eierdooier. (die laat je op het laatste moment voor je gaat eten over het vlees vloeien).





4 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit. Lijkt een beetje op de vleestosti's van mijn moeder.
    Maar die dooier, is die rauw?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, een rauwe dooier. Wel van salmonella vrije kip of een gesterilisseerde .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Behoudens het rauwe ei (want: jak!) lijkt het me lekker.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!