Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 11 februari 2019

Melodi Grand Prix.


Aan het Melodi Grand Prix, verkort het MGP, in het Nederlands: het Songfestival, wordt hier vrij veel aandacht geschonken. Waren het vroeger liedjes in de Deense taal die niemand verstond (behalve de Denen zelf dan, en natuurlijk de Noren en Zweden), zijn nu de meeste "songs" in het Engels. 
Het songfestival is echt een van de belangrijke evenementen binnen de populaire muziek. Er wordt feitelijk meer aandacht geschonken aan het nationale zangfestijn dan aan het Internationale Songfestival. Beroemd worden in eigen land heeft zo z'n voordelen. We zijn een zingend volkje en gaan graag naar concerten.

Dit jaar doet Rasmus Faartoft mee. Hij was een half jaar de dirigent van ons koor, toen we plotseling zonder kwamen te zitten. Hij studeerde destijds nog aan de Musicalakademi en ik geloof dat hij in dat halve jaar net zoveel van ons leerde als wij van hem!

Enfin, Rasmus doet mee. Met een lied dat geschreven is door de zoon van een vriendin van mij. Hoe leuk is dat wel niet. Behalve Rasmus doet ook Teit Samsø mee met het MGP. Teit is ook afgestudeerd aan de Musicalakademi en woont hier in de stad.
Vandaag gaven ze een voorproefje op het podium van Urbania Streetfood en natuurlijk gingen we luisteren. 
Wát een prachtige stem hebben die heren. 
Poj poj! 


Ik had ook ingezoomd, maar die foto's zijn mislukt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!