Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 30 maart 2019

Fiskefrikadeller

Van gehakt maak je gehaktballen.
Hoe zouden ze het in het Nederlands zeggen als je in plaats van vlees vis gebruikt? Visballetjes? Viskoekjes? 
Wij noemen ze Fiskefrikadeller.



En zo maak je ze:

300 gr. kabeljauw
300 gr. zalm
(andere vis mag ook!!)
zout en peper
2 eieren
1 ui
(evt. wat geraspte wortel)
2 eetlepels bloem (of volkoren meel)
1 dl melk/room

De vis heel fijn hakken, de andere ingrediënten toevoegen en flink roeren met de mixer.
Laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
Platte balletjes/koekjes vormen en bakken/braden in olie en/of boter.



Hierbij hoort remoulade!

Die kun je zelf maken van:
2 eetlepels mayonaise
1 dl. yoghurt naturel
2 eetlepels pickles
een halve theelepel kerriepoeder
zout en peper.

Lekker eten met een sneetje roggebrood of een rauwkost salade.


1 opmerking:

Gezellig, laat gerust een reactie achter!