Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 8 mei 2019

Økologi / Ecologie

Het bos moet wijken voor bouwprojecten.

Dat was heel erg schrikken; het bericht dat de zesde massa-uitsterving aan de gang is. En het is onze schuld!! Miljoenen diersoorten zijn al uitgestorven of alleen nog maar te zien in dierentuinen. De aarde droogt uit en vervuild. De bossen verdwijnen, de wilde natuur moet wijken voor de mensen. 
De dieren moeten plaats maken voor nog meer volk, nog meer huizen, nog meer fabrieken, nog meer wegen en vliegvelden, nog meer vuilnisbelten, nog meer verbruik.
Ik weet het; Nederland, Denemarken, West-Europa....zijn waarschijnlijk vrij goed in afval sorteren, maar moet al dat afval er werkelijk zijn. Ik las dat 75% van alle elektrische producten die we wegdoen nog goed werken! Da's toch te gek om waar te zijn!
(ik ben geen klap beter hoor - ik krijg geen pluim op m'n hoed).

Er is teveel landbouw; te veel intense landbouw. De insecten sterven uit. Weet je nog dat je vroeger altijd je autoruiten moest schoonmaken met schuursponsjes vanwege de vele insecten die erop te pletter waren gevlogen? Nu hoeft dat niet meer. Dag vliegjes, dag vlinders, dag bijen.....Wij kunnen helaas niet zonder. Wij kunnen niet zonder een gezond eco-systeem. Arme aarde; arme mensheid.

In de "grote" stad Odense wonen veel studenten en vandaar ook veel jonge gezinnen. Die kopen ecologisch! In alle supermarkten (waarom oh waarom ligt er op elke hoek van dit land een supermarkt!) vind je vooral ecologische etenswaren. Groente, zuivelproducten en ga maar door. Voor dezelfde prijs of een kwartje meer! Dan koop je die toch automatisch nietwaar.....en ik hoop dat alle kleine beetjes helpen....

Greta Thunberg uit Zweden: 
Niemand kan alles, maar iedereen kan iets.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!