Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 24 juni 2019

Aardbeientaart

Zomers kan het haast niet.
Een overheerlijke aardbeientaart!
Je koopt ze bij elke bakker nu, maar je kunt hem goed zelf maken.



We beginnen met de bodem:
100 g. koude boter
175 g bloem
2 eetlepels poedersuiker
1 eidooier

De boter in kleine stukken snijden en bij de bloem doen. Los maken met je vingers en het deeg "verzamelen" met de eierdooier.
Leg de taartbodem in een ingevette bakvorm van ca. 22 cm in diameter (vorm met losse bodem). Druk het goed omhoog bij de kanten.
Zet de bodem minstens een half uur in de koelkast.
Prik met een vork in de bodem en bak de bodem even voor in de oven/ 10 minuten - 200 graden.

Vul de bodem met:
110 g boter
100 g suiker
75 g echte marsepein
2 eieren
300 g bloem
50 g fijngehakte chocolade /70 % cacao

Klop de boter, suiker en marsepein met een mixer tot het licht en luchtig is. Voeg de eieren en de bloem toe, klop alles goed onder elkaar en verdeel dit over de voorgebakken bodem. Bak dit 20 minuten op 175%.
Strooi de chocolade over de warme bodem en laat de taart minstens een half uur afkoelen op het aanrecht.

Maak de vanillecrème: 
2,5 dl. slagroom
0,5 dl melk
1 stokje of zakje vanille
2 eetlepels suiker
2 eierdooiers
2 theelepels maizena (ca.)

Verwarm voorzichtig 1 dl slagroom en de melk in een pan met dikke bodem.
Voeg de vanille toe en breng het mengsel aan de kook terwijl je roert. 
Klop de eierdooiers en de maizena met de mixer (2 minuten).
Voeg de kokende slagroom/melk hierbij en doe alles terug in de pan en kook het even 10 seconden door.
Zet dit in de koelkast tot de crème koud is. 
Klop de rest van de slagroom en schep dit bij de vanillecrème. 
Verdeel de crème over de taart.

Aardbeiengelei:
1 blad gelatine
0,5 dl aardbeiensiroop
300 g aardbeien in schijfjes
Leg de gelatine 10 minuten in koud water.
Verwarm de aardbeiensiroop, neem de gelatine met het water wat er aanhangt en smelt dit in de aardbeiensiroop. Laat het mengsel afkoelen tot het vingerwarm is.
Verdeel de aardbeien over de taart en giet de gelei erover.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!