Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 19 juni 2019

Extreem

Het wordt nu alweer zo donker; midden op de dag! Gisteren ook rond deze tijd en dat hebben we geweten. Het donderde en bliksemde vanjewelste. Er viel een enorme hagelbui met hagel zo groot als knikkers. En het Goot! Goot! Goot! Ach ja, dat heb je wel vaker in de zomer; het huis kan er tegen (de aardbeienvelden niet).


Ik werd opgehaald door schoonzoon (eigenlijk wilde ik met de fiets gaan, maar daar was het gewoonweg geen weer voor).We gingen met z'n allen naar de Showcase 2019; het eindexamen project van de Musical-academie. De eega zou ook meegaan, maar moest verstek laten gaan. Hij had die middag vijf kiezen laten trekken en zat echt in de lappenmand. 
Ik appte toen ik bij Peter in de auto zat: "Flinke hoosbuien nu. Nog meer in aantocht. Alles nagekeken, maar vergeten de werkplaats op slot te doen". De eega appte: "Ben bijna thuis. Ga niet mee naar het theater. Te veel pijn in m'n mond".

Na een kwartiertje appte hij weer: "De werkplaats staat blank!" De regenpijp/geul op het platte dak kon al het water niet verwerken en dat water druppelde daarom de werkplaats in. Dat druppelen werden dikke stralen. Eén printer werkte al niet meer en al het werk van die dag dat nog op de werktafel lag was drijfnat; kon zo de vuilnisbak in. Au!!

Toen ik thuiskwam (de Showcase bestaat altijd uit twee voorstellingen dus het werd best laat) had de chef alles opgedweild en zowel de el-radiator als het oliekacheltje stonden op volle toeren te draaien. Met de deur wijd open! De ruimte stond en staat nog te dampen!
Vandaag de schade opgenomen en de verzekering gemaild. 

Maar achteraf valt het allemaal nog mee.
De printer wilde weer werken na een flinke droogtijd.
Het werk van de dag was helaas naar de knoppen, niks aan te doen.
De verzekering stuurt binnen een week een taxateur om naar het garagedak te kijken. Misschien krijgen we wel iets vergoed zodat het dak de komende hoosbuien beter aankan. Ik hoop het.

Vandaag werkten we niet in de werkplaats; vocht is erg vervelend, maar gelukkig kon de deur de hele dag open staan. En ook zoiets van: even een pauze inlassen. En helemaal geen zin, geen puf....Foto van gisteren.
Carl met zijn marmotje! Sorte heet ze en ze doet niks liever dan in zijn hals of nek kruipen. Carl ging niet mee naar de Showcase; hij en Casper gingen liever pizza eten. 
Vandaag is hij drie dagen op kamp met school; 
Ja, Sorte moet thuisblijven...
Scene uit "The Drowsy Chaperone". Showcase 2019.
Acht personen studeerden af - het is een heel exclusieve opleiding.

In de pauze in de foyer, met tv beelden van de voorstelling / dubbel op.

De wateroverlast en schade daardoor.PS, ik denk dat de zomerstorm vandaag aan ons voorbij gaat.
Pfffft.


1 opmerking:

  1. Oh, die arme man van je die dus toch aan het werk moest terwijl hij eigenlijk liever op bed had gelegen! Hoop dat de verzekering niet moeilijk doet en de schade daardoor meevalt.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!