Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 25 juli 2019

Een thuis-vakantie.

We werken gestaag verder aan het isoleren van de zoldering. Iedere dag een stukje. De zoldervloer was al langer geïsoleerd, maar onder de dakpannen had de oude isolering losgelaten en moest dus vervangen worden. We plaatsen een flinke laag glaswol tegen de zoldering en schroeven planken ervoor om de isolering op z'n plaats te houden. We beginnen vroeg in de ochtend vanwege de warmte, maar we merken ook, hoe verder we vorderen, dat isoleren goed helpt om de warmte tegen te houden. Nog een paar ochtendjes, dan is de klus klaar.
Na het werk meteen onder de douche, want jemig wat jeukt én de glaswol én het zweet dat van onze gezichten gutst.
's Middags gaan we fietsen, dat is hier goed te doen. Een heerlijk briesje koelt je redelijk af en dan lokt een ijsje of een icecoffee .


Het dak van de werkplaats is ook gemaakt. De dakdekker kwam 
e i n d e l i j k om het klusje af te maken. Poeha, dat was een warm karwei; tja...had hij vorige week maar moeten komen!

Afgelopen maandag lagen er 50 oude zeilschepen in de haven in de stad. Antieke schepen, die iedere jaar een ronde om Fyn maken en feestelijk in de stadjes worden ingehaald. En juist die maandag.... regende het hier de hele dag. Niet te geloven dat er de dag erna volop zon was!


Wat is het heerlijk rustig deze weken; onze grootste klanten hebben vakantie en zodoende klikken er geen opdrachten binnen. 


Wij vieren vakantie in onze eigen omgeving net zoals de vele toeristen hier. Dat heeft wel wat!
We pakken iets te drinken bij Fredericia Streetfood, bij de haven of aan het strand. Hier is de zomer heerlijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!