Over dingen en doetjes in Denemarken.

dinsdag 10 maart 2020

Cookies

Cookies zelf bakken.
Dat is een fluitje van een cent!



Je hebt nodig: (een portie - 20 grote cookies)
150 gr zachte boter
125 gr suiker
125 gr bruine basterdsuiker
2 theelepels vanillesuiker
1 ei
250 gr bloem
1 theelepel natron
1 theelepel grof zout ( de volgende keer doe ik er maar een kwart       theelepel in; ze zijn aan de zoute kant)
1/2 theelepel bakpoeder
Grofgehakte chokolade en/of smarties of sukaat of citroenschil of...

En zo maak je ze:
Roer boter, suiker, basterdsuiker, vanille en ei onder elkaar.
Meng de bloem met natron, zout, bakpoeder en de chokolade.

Verdeel het deeg in 20 stukken en maak er balletjes van.
Zet ze met wat afstand op de bakplaat en druk ze een beetje plat. De koeken vloeien uit!
Bak ze in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en gebruik een spatel om ze van de bakplaat te nemen.

Baktijd: 10 - 12 minuten bij 175 graden (warme lucht oven)



1 opmerking:

Gezellig, laat gerust een reactie achter!