Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 9 mei 2020

Bevrijdingsdag, Storbededag-vakantie en Moederdag in 't verschiet.

Natuurlijk een lied dat gezongen wordt de 5 mei!
Want natuurlijk zijn er ook "bevrijdingsliederen" die iedereen kent en die nog steeds gezongen worden. Hier door leerlingen van een efterskole (een kostschool).
Iedere vrijdag in deze coronatijd is er een uur lang "samenzang" på TV1. En eerlijk waar, heel veel mensen, jong en oud, zingen mee. 

Na vijf mei kwam de storbededags vakantie. Op die dag was vroeger alles dicht en de bakkers mochten dus geen brood bakken, Daarom bakten ze broodjes die je een dag van tevoren kon afhalen. Daaruit vloeide de traditie om op de avond voor Storbededag broodjes te eten. Even middendoor snijden en roosteren. Met boter en de chef had lemoncurd gekregen voor zijn verjaardag. Mmmm, smullen maar.

Gisteren deden we het even over. We kregen warme hveder (uitspraak weder) bij Jeff, Ivona en Philip. Vervolgt door drinks op het terras en daarna haalde Jeff heerlijk "take-away"- Iets Algerijns, Marokaans, of zo... het smaakte heerlijk!


Zo fijn dat het nog lekker licht is als je om negen uur 's avonds naar huis rijdt. Die mooie lichte nachten!

Vandaag was het ook zalig weer. Eerst maar weer eens naar de millieustraat met een raam, hout, en afval van de werkplaats.
Sandra had ook een hoop dat weg moest. Dus een keer met een oude fiets, een kapotte grasmaaier en weet-ik-wat-al-meer en daarna naar de deponie met een volle bak tuinafval. 

We moesten nog verf hebben, maar jeetje wat was het druk bij de bouwmarkt. Daar hadden we geen zin in. We gingen fietsen! Over de brug naar Middelfart, waar het ook al zo druk was bij de ijscoman. Iedereen houdt netjes afstand, dat wel. Maar we hadden geen zin om in een lange rij te wachten. Op de terugweg kochten we een ijsje bij de Aldi - lekker goedkoop ook nog.


En toen even niks. In de zon zitten met een luisterboek in m'n oren.
Ik wilde altijd al graag het boek Russka lezen, maar dat is zo'n dikke pil... Echt een boek voor in je oren.Op het terras en onder de luifel.

Om half zeven reden we toch nog even naar de bouwmarkt in Kolding on verf te kopen. Kijk, toen was er bijna niemand.

3 opmerkingen:

Gezellig, laat gerust een reactie achter!