Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 10 juni 2020

Ben je net lekker bezig dan....

Het was mooi weer; ik hing de was op.
Heerlijk buiten, in het zonnetje.

De chef maakte wat opgaven klaar op de computer en probeerde uit te zoeken waarom de electrische snijmachine - "klipperen" - maar moeilijk op ging wilde komen.
Het is óf de printplaat (waarschijnlijk niet, want dan zou de machine het helemaal niet doen) óf de motor, óf de condensator.
Tja, zoiets "electrisch/maschinimatis", daarvoor heb je een kundig persoon nodig. Wie oh wie heeft verstand van beide dingen? De chef belde zijn vriend die op zijn beurt zijn schoonzoon vroeg om langs te komen. Waarschijnlijk (hij is natuurlijk ook geen helderziende) is het de condensator en morgen komt er een nieuwe.
Hopelijk werkt de apparatuur daarna zoals het moet.

Omdat er niet veel gewerkt werd in de werkplaats nam ik de tuin onderhanden. Dat was hard nodig. Het ging lekker. Twee vuilniszakken vol met groen staan er in de aanhanger.

De chef brak de vloerplanken van het balkon. We hebben nieuwe planken liggen, van composit (plast) die niet geverfd hoeven te worden en hopelijk ook langer meegaan. Maar - helaas - pindakaas; de steunbalken eronder, daar zit rottigheid in. Daar moet dus een oplossing voor worden gevonden. Denken - denken - denken. Confereren met de zoon. Wat en hoe. Vrijdag komt er ook nog een timmermand kijken. We zullen wel zien. Een beetje een tegenvaller. Van de andere kant is het maar goed dat we de zwakke punten ontdekken. Het huis is bijna "up-to-date". Bijna dan....
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!