Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 11 september 2020

Gooi maar op een hoop.

Pffftt, wat een week!

Het werk stroomde letterlijk binnen. Ik geloof dat ál onze klanten gebeld, gemaild of ons bezocht hebben. Werk aan de winkel, want we willen toch graag de orders redelijk snel afhandelen. Ik hou er niet van als er teveel op het prikbord hangen met een uitroepteken erop met: Spoed! Sommige orders nemen een dag of drie (of meer) in beslag en er zaten wat "arbeidsintensieve" bij.

Tussen al het werk had ik nog de brei-club én: ons koor kwam dinsdagavond weer bij elkaar. Alle stoelen (we waren maar met zestien man vrouw) netjes in een grote halve cirkel. Dat was best spannend en leerzaam, want op die manier hoor je degene die naast je staat bijna niet en achter je staat ook al niemand. Koorzangers leunen vaak een beetje op elkaar als ze de juiste starttoon niet kunnen vinden of de wijs kwijtraken 😊. Nu was iedereen op zichzelf aangewezen. Best goed! Wat was het fijn om weer te gaan zingen. De "druk" is er ook af, want concerten worden er voorlopig niet gegeven vanwege de covid19.  Gewoon gezellig zingen.

Die corona steekt z'n kop weer op hier in het land. Vooral kinderen en jongeren raken nu besmet en er liggen ook weer meer mensen in het ziekenhuis. Logisch, nu scholen, gymnasia en universiteiten weer begonnen zijn. 

De werkeloosheid is gestegen, maar niet zoveel als men verwacht had. Ik geloof dat er in onze regio nu sprake is van 5,8 procent werkelozen. Voornamelijk in de horeca, de reisbranches en in de cultuur.                                                                                                Wij merken tot nu toe niets van een afzwakking; Het lijkt zelfs drukker dan normaal. Waarschijnlijk omdat een aantal bedrijven een achterstand hebben opgebouwd. Nuwel, daar komen we ook wel doorheen.

Twee tolk-opdrachten had ik deze week. Die van maandag en gisteren een "lange" in Svendborg. Op de een of andere manier had ik verkeerd op de klok gekeken en waren we, de chef reed mee, een uur te vroeg. Ach, het was droog en we slenterden wat door het stadje, dat zomers erg toeristisch is, maar waar er die donderdag niks van te merken was.

We dronken koffie en namen een "brunsvigersnegl" en ik kan je vertellen dat die heel zoet was; zelfs een beetje té!


Het was maar goed dat we dit gedaan hadden, want op de terugweg kwamen we in de file terecht. Om de meeste drukte te vermijden schoten we de oude weg op terug naar huis, maar ook bij de oude brug stond een flinke file. Een lange dag...

Vanmiddag kneep ik er tussenuit. Britta en ik moesten een cadeautje kopen voor een collega-vriendin die per oktober met pensioen gaat. We sjouwden wat winkels af, kochten het cadeau en gingen thee drinken bij Vivaldi. Ik mocht haar op het blog zetten. Gezellig!

Nou, de week zit er zowat op. Als het iets redelijk weer is willen we  morgen de fietsenschuur gaan maken en de rest van de kas schilderen. 2 opmerkingen:

 1. Men zegt wel eens: Werk hebben is een, werk houden is twee.
  Het is elke keer weer aanpassen door de corona, ook met het koor.
  Mensen en de economie loopt door de corona een flinke deuk op.
  Nou je hebt je niet verveeld, succes morgen. Hans

  Ot. Heb reclame voor je weblog gemaakt in de weblog een verzoekje voor je gedraaid in de show.
  Morgen staat je link op de weblog.
  He wachtwoord is Bankradio
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!