Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 29 oktober 2020

Retro-modern.

Naast de bank in het appartementje van mijn kleindochter staat een vingerfilodendron.

Ken je hem nog? Zo eentje had ik ook; 50 jaar geleden. Hij raakte uit de mode maar nu is hij weer helemaal terug. Hij hoort in een "bloggerhjem" een "bloggerhuis", zegt de dame, maar wat dat nou precies inhoud zou ik niet weten. De stijl van de nieuwe generatie 😊. (Ik vind nu dat die stijl heel veel weg heeft van mijn eerste samengeraapte meubeltjes - the times they are changing....coming back).

Ik was vandaag op de koffie bij mijn kleindochter. Dat is niet helemaal correct; het was geen koffie maar heerlijke chai latte. We hebben oh zo gezellig anderhalf uur zitten kwebbelen; dat kunnen wij namelijk heel goed! Ze heeft vakantie, die Caroline, en dat kan best een beetje saai zijn in deze tijd, maar nu heeft ze de tijd om op te ruimen, zegt ze zelf.

Ik bracht wat kleine dingen mee, "nips" heet dat hier; prullaria?? Ik wilde een fruitschaal kopen maar alles wat ik zag waren Halloween of Kerstversierselen. Pfft. Toen maar een rabarbertaartje gekocht, een paar kandelaars, kaarsen en waxinelichtjes. Die fruitschaal kan wachten tot ik een keertje in de stad kom.

4 opmerkingen:

 1. De vingerfilodendron ken ik zeker, mijn moeder was altijd gek met planten, ze heeft er zelfs de krant nog mee gehaald.
  Je hebt gelukkig goed contact met je kinderen en kleinkinderen.
  Mag ik je vragen of je van Nederlandse afkomst bent?
  Als ik kon zou ik ook graag in Denemarken wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weet nog dat we op vakantie waren in Denemarken en mijn oudste zoon had erge oorpijn.
  Wij naar een arts en de lieve man wist hem te troosten door een bokje uit zijn stal te halen.
  Wat was het kereltje Niels gelukkig om het beestje te knuffelen.
  Je haalt zoveel mooie herinneringen boven, dank je daar voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De plant op de foto is echter een andere soort: een gatenplant aka monstera ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze plant is mij ook wel bekend en ik heb deze ook wel eens in huis gehad. Heeft lang gestaan en opeens deed deze het niet meer. Wel leuk om deze bij jou weer te zien. En een rabarbertaartje op zijn tijd is heerlijk fris .Hmmm

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!