Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 28 oktober 2020

Makronmuffins oftewel Muffins met bitterkoekjes.

 Deze muffins waren een groot succes bij mijn mede-koor-zangers.

foto geleend van het internet

Gemakkelijk te maken: hier volgt het recept.

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 125 gr. suiker ; 2 theelepels vanillesuiker; een theelepel amandelessens (kan weggelaten worden)
  • 60 gr gesmolten boter
  • 60 gr. meel/bloem; een theelepeltje bakpoeder (of gewoon zelfrijzend bakmeel in plaats van meel én bakpoeder?)
  • 60 gr bitterkoekjes (verkruimeld)

Werkwijze:

  1.  Doe de eieren, de suiker, vanillesuiker en amandelessens in een kom en roer (met een   mixer) lekker luchtig.
  2.  Voeg de gesmolten boter voorzichtig toe.. 
  3.  Schep het meel en de verkruimelde bitterkoekjes erbij. Je kunt er evt. wat gehakte   chocolade in doen; ik deed het niet.
  4.  Verdeel het deeg in 10 muffinsvormen; ik had er elf. En ik heb zo'n muffin bakplaat   waar ik silicone vormpjes in zet.
  5.  Bak de muffins bij 180 graden in ongeveer 20 minuten en laat ze op de bakplaat   afkoelen.


1 opmerking:

  1. Dat ziet er echt hee; erg lekker uit, als ze niet te zoet zijn.... steel ik er een van de plaat * hap *

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!