Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 26 oktober 2020

Restricties.

In deze coronatijd ben ik best blij dat ik in Denemarken woon. In een land waar nog plaats genoeg is om afstand te kunnen houden. Vanaf vandaag zijn mondkapjes nu ook verplicht in winkels, maar bij de Aldi waren we slechts met drie klanten en een verkoper. Ik stopte het kapje maar weer in m'n zak; de winkelbediende droeg er ook geen. De kans op besmetting is vrij klein. Over het algemeen houden Denen zich redelijk netjes aan de voorschriften. In elk geval hier buiten de grote steden. Veel gemopper is er niet ook al is iedereen corona-moe... Misschien omdat er toch nog veel mogelijkheden zijn. De kinderen mogen sporten, veel andere activiteiten voor volwassenen gaan door, maar wel in kleinere groepen van hooguit 10 personen. Je kunt naar de film of een concert, de restaurants zijn open tot 22.00 uur en we mogen nog steeds gaan zingen! 

Wil je weten hoeveel plaats we hier hebben?


Fredericia is een gemeente met 51.377 inwoners. Het areaal is 134 km2.

Neem een stad als Veldhoven in het Brabantse. Inwoners 46.625. Oppervlakte 32 km2. 

Of Tilburg:  219.599 inwoners op een areaal 118,13 km2.

Dat zegt zowat alles, nietwaar. Druk daar in Nederland; afstand houden is veel moeilijker.

Aleen het weer zou ik af en toe wel willen inruilen voor dat van Griekenland. 😎


5 opmerkingen:

 1. ha Dorien,

  ja fijn!
  Dat je de ruimte hebt... is heerlijk. Geniet er maar lekker van.
  Jij blijft gezond, dan weet ik zeker!

  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker, hoor, die dunbevolktheid. Ik hou d'r van. Drukke steden zijn best leuk maar niet al te lang :-) Wij hebben in onze gemeente 250 vierkante kilometer voor 25.000 inwoners. Die 25.000 ha zijn verdeeld over 13 dorpen en vlekjes (woonkernen). Heel Friesland heeft rond de 600.000 inwoners. Ik meen dat het er steeds minder worden, want er zijn een paar krimpregio's. Natuurlijk is dat niet al te best voor de voorzieningen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk. Friesland is een prachtige provincie, echt waar. Mooie natuur en prachtige steden. Als ik weer in Nl zou wonen dan was het daar!

   Verwijderen
  2. Ja, ik wil hier ook nooit meer weg. We wonen nu ruim 21 jaar in Friesland. Geen seconde spijt gehad van de beslissing om weg te gaan uit Drenthe en hier te gaan wonen. Friezen zijn leuke mensen, ze lijken een beetje op Denen :-)

   Verwijderen
 3. Dat klinkt best fijn daar in Denemarken! En dat jullie zelfs nog mogen zingen zeg!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!