Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 24 maart 2021

Ha' en dejlig dag.

Iemand had zomaar een klein borduurwerkje op een paal aan het strand gezet. "Ha' en dejlig dag" - "Fijne dag gewenst vandaag". Daar wordt een mens toch positief van. Gisteren was het somber weer; mensen die klaagden en mopperden; gewoon van niet zo goed in je vel zitten. Dat "Ha' en dejlig dag" was een boodschap die welkom was..


Ja, ik /wij wonen hier mooi. Met kilometer lange stranden, met twee bosgebieden rondom de stad en dan natuurlijk de vesting en stadswallen. Jammer dat de podcast alleen in het Deens is, want je kun meeluisteren via iTunes, Spotify en Google podcast. Het woordje "by" betekent "stad".

Er komen overigens meer en meer Nederlanders naar Denemarken. Om hier te wonen en te werken. Een aantal koopt de melkvee/boerenbedrijven, anderen, ja, die doen gewoon wat anders ;-). Ik volg dat een beetje via Facebook in de groep: Nederlanders in Denemarken. Er is overigens ook een groep de andere kant uit: Denen die in Nederland wonen. Ach zó ver in afstand is het ook niet...... tenminste: áls er géén corona is. 


4 opmerkingen:

 1. Het borduurwerkje is zeker een vrolijke opsteker.
  Ik begreep de tekst gelijk.
  Denemarken is een land met ruimte.
  Ja, hoor het ook regelmatig dat boeren emigreren.
  Qua land en cultuur gaat men er niet op achteruit. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lang, heel lang geleden zijn wij twee keer op vakantie geweest in Denemarken. Ik vind het een fantastisch land. Ruim, schoon, groen en met aardige mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier (NL) was het gisteren een heerlijke dag, qua weer in ieder geval. Wandelen met de jas open, koffie en lunch in de tuin. Zo lijkt corona ver weg.... (je bericht met de streep door corona gaf mij een glimlach).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En inderdaad, Fredericia is een geweldige plek om te wonen. Wij waren een keer vlakbij op vakantie, en waren blij verrast door de stad, ook het opgeknapte gedeelte bij de haven, met streetfood, e.d. En Kolding, Funen is dan ook dichtbij, zoveel te zien en te ontdekken.

   Verwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!