Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 7 april 2021

Over breien, corona-test en zelf ijs maken.

Om met het laatste te beginnen: zelf ijs maken is een fluitje van een cent sinds ik dit recept vond. Heel eenvoudig en vlug klaar. Je moet natuurlijk wel een diepvries hebben. Dit ijs maak je met slagroom. Slagroomijs dus. Ik maak het als ik slagroom over heb, zoals weleens gebeurt na de feestdagen. Het recept is voor een liter slagroom, maar gemakkelijk te delen. Laatst had een kwart liter room.

Voor veel ijs: 12 eierdooiers, 200 gram suiker en een liter slagroom.

Voor weinig ijs: 3 eierdooiers, 50 gram suiker en een kwart liter slagroom.

Klop de eierdooiers met de suiker tot alle suiker is opgelost, lekker romig. Klop de slagroom (niet te) stijf en voeg de slagroom toe aan de eierdooiers met suiker. Niet kloppen maar er doorheen scheppen. Dit is je basis ijs. Klaar! Nu nog een smaakje toevoegen. Dat kan de vanille van een stokje zijn, een paar lepeltjes drop-aroma of pepermunt, frambozenmoes, chocoladestukjes....enz. Nu kan het ijs de vriezer in en na een paar uur is het heerlijk smullen. Waarschuwing: niet zo goed voor corona-kilo's ;-), veel te lekker!


Ik heb een kappersafspraak. Vrijdag de 16... Fijn. Je moet hier wel een negatieve corona-test kunnen laten zien. Een test die niet ouder is dan 72 uur. Dat zal het probleem niet zijn. Er zijn dertien plaatsen binnen onze gemeente waar je in de rij kunt staan voor een test. Je hoeft geen afspraak te maken maar kunt zo vanaf de straat naar binnen en je krijgt de uitslag bijna meteen op je mobieltje. De kunst is om er aan te denken dat je even langs het testcenter moet voor je naar de kapper kunt. 


Ik kreeg de naam van een goeie kapper van mijn (brei)vriendin Lisbeth. Ik was niet zo tevreden meer over de kapper die ik jarenlang gebruikt heb. Teveel wisselen van personeel. En van de andere breidames copieerde een leuk patroontje voor een zomerbloes voor mij. Uit dit boek:


Maar ik zal eerst de sjaal maar afmaken..... Een dunne warme sjaal is immers nooit weg.4 opmerkingen:

 1. Als je zelf ijs maakt weet je wel wat er in zit.
  De corona testen zijn veelvuldig aanwezig, weet niet hoeveel er hier zijn.
  Nou met dit weer is een sjaal niet verkeerd.
  Weinig lente gevoel, komende week nog niet veel beter weer. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe werkt dat dan met die testen? Zijn die gratis? Fijn dat het zo snel kan. Ik heb eerlijk gezegd helemaal geen idee of dat hier ook kan. Is dat heel suf?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als dat hier zo zou gaan zou ik naar de kapper durven. Maar helaas!!!Goed geregeld bij jullie

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!