Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 20 mei 2021

Kijk eens hoe jong...

 

De zon schijnt heerlijk naar binnen. Je zou zeggen dat het zomer is, maar het is veel te koud voor de tijd van het jaar. Hoe ik dat weet? Omdat het vandaag de verjaardag van mijn moeder was. Twintig mei; dat heb ik 67 jaren mee mogen beleven. Nou ja, de eerste jaren wist ik waarschijnlijk van niks. Jarig of niet jarig, wat maakt dat nu uit voor een baby of kleuter. Later wel; dan werden de verjaardagen gevierd met veel, heel veel familie. Als tieners hebben mijn zus en ik heel wat koffie met gebak, een bessenjenevertje en een cognacje aangesleept. We maakten vruchtenbowl wat steevast uitmonde in een allergische niesbui en lopende ogen bij mijn ene broer. En steeds maar afwassen tussendoor, want zoveel servies hadden we nu ook weer niet. Mijn jongste broertje zat gezellig te keuvelen met de ooms en tantes als hij er niet tussenuit kneep en naar zijn vriendjes ging. 

Jaren later waren ook de kleinkinderen op het feest en nog later werd de feestelijke dag wat ingekort met bezoek van de tantes vanaf de ochtendkoffie tot na de lunch en een paar bezoekers later op de dag, Ik vond mijn moeders verjaardag altijd heel gezellig; dan zag je alle ooms en tantes weer eens! Mijn moeder daarentegen slaakte altijd een diepe zucht als heel het circus weer voorbij was!

Drie jaar geleden vierden we moeders 94.ste verjaardag en anderhalve maand daarna is ze overleden. Ik heb nog een foto van haar toen ze heel jong was. Een jaar of veertien, schat ik. Met nog een heel leven tegoed!
6 opmerkingen:

 1. ha Dorien,

  hoe jong toen nog. Wat mooi om die foto te hebben.
  Onze moeders, ach wat hebben we toch geluk gehad met zulke lieve vrouwen.
  Ik moet ook nog vaak aan haar denken...

  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We zitten op de kruising van lente en zomer.
  Warme herinneringen aan de verjaardag van je moeder, ze werd goed verzorgt.
  Een mooie foto van je moeder. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een weemoed.Zo mooi ook om met zulke warme gevoelens aan je moeder terug te kunnen denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat jullie haar 94ste verjaardag nog hebben mogen vieren! Ze heeft een mooie leeftijd bereikt zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een mooie foto, wat een bos met krullen en dan de jurk met het mooie kanten kraagje, de plooitjes bij de schouder en ook weer versiersel daarboven.
  Wat ik altijd ontzettend mooi vond en vind zijn de vele, denk ik gestoffeerde, knoopjes.
  Fijn dat je moeder zo’n mooie leeftijd heeft mogen bereiken.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!