Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 3 juni 2021

Terrasje?

" Wat is dat toch" zei mijn tante Anny. "Die drang om 'een terrasje te pikken'.." Wij gingen vroeger ook wel eens een eindje autorijden of fietsen, waarbij we ergens een kop koffie gingen drinken. Maar dan vonden we dat we het verdiend hadden of dat we echt even aan een pauze toe waren". Nu zijn de terrassen om vrienden te ontmoeten, te babbelen én voor sommigen 'om gezien te worden'.

Tja, de tijden veranderen. Eerlijk is eerlijk; als wij 's zomers naar de stad fietsen gaan we een ice-coffee drinken bij Kurts kaffebar of bij het strandcafé. Misschien zijn terrasjes 'in' omdat het allemaal wat "stadser" wordt. In het boerenland, op het platteland zijn weinig terrasjes te vinden. Daar staat nog vaak een kraam waar je koffie, limonade en een ijsje kunt kopen. En bij de boerderijen staan er gewoon twee stoelen buiten in de zon; niks geen lounche set.Caroline en ik zaten niet op het terras bij Streetfood, want het was al vrij laat en het begon te waaien. Wij zaten binnen en aten Pad-Thai omdat we op een gekke tijd naar de bioscoop waren geweest en daardoor niet gegeten hadden. Gezellig met m'n grote kleindochter.
De film zat nog in het bioscoop-pakket van vorig jaar; halve prijs dus: The High Note.


Bij Streetfood zit je op houten stoelen. Dat hoort bij 'Streetfood', nietwaar?! 
Thuis ztten we anders beter. 


De stoel bij het bureau was versleten en een echte kantoorstoel past niet in een huiskamer, vind ik. We zochten dus naar een andere, maar tjeetje, wat zijn stoelen duur geworden. De chef had het geniale idee om te kijken naar tweedehands conferentie stoelen en ja!!! twee stuks voor minder dan een derde van wat een stoel normaal kost. Eentje voor bij het bureau en eentje voor bij de eettafel. Daar komen we regelmatig een stoel te kort (en dan moet ik er weer een van boven naar beneden sjouwen) én ik doe de boekhouding gedeeltelijk altijd aan die tafel. We zitten weer! Goed!

1 opmerking:

 1. Zo gingen wij als gezin ook een terrasje bezoeken, was echt iets heel speciaal.
  Later met de kinderen in Denemarken vonden ze het ook leuk om iets op het platteland te gebruiken.
  Maar financieel heeft men het goed en de drang naar contacten buiten internet is ook groot.
  Wel gezellig om met Caroline een terrasje pakken, fijn om kleinkinderen te hebben.
  De conferentie stoelen zijn goed terecht gekomen, altijd beter dan weggooien. Hans

  @ Denen zijn ook deugdzame mensen en ik hou daar wel van.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!