Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 19 augustus 2021

Crop top

 


Het gaat er heet aan toe in de media hier. Een school (in Vejle, onze buur-gemeente) verbiedt de meisjes om een zogenaamde "crop-top" te dragen op school. En dat in het vrijgevochten Denemarken! Verbieden!! Oei!  Argument: klasgenoten kunnen zich zo niet  goed concentreren....

Ik heb gelukkig een kleindochter die uitgesproken feministe is. "Mannen mogen nooit bepalen wat vrouwen aantrekken!", schrijft ze en daar ben ik het helemaal mee eens.

Als ik de leiding van die school had, dan had ik het heel anders aangepakt. In dialoog gaan. Met de leerlingen en eventueel met hun ouders. En dan nog; er zijn zoveel dingen die je je concentratie doen verliezen. En ouders kunnen dat toch ook zelf bespreekbaar maken tegenover hun dochters? Een beetje bloot vlees; helemaal okay.

Wat gebeurt er nu dus: de crop-tops zijn zowat uitverkocht. Alle scholen en gymnasia protesteren en maken happenings van lichamen met crop-tops. Bekende mensen tonen hun - niet altijd mooie - blote buiken....Hi-ha!


Hoezee, ik ben weer helemaal terug in de tijd dat de discussie ging over hotpants. 


4 opmerkingen:

  1. Denemarken is zeker heel ruimdenkend, in de jaren 80 lagen de pornoboekjes bij de kassa van het benzinestation, zag je hier echt niet.
    Tijden veranderen, ook in kleding.
    De crop-top zijn in diverse lengte, of is het korte te krijgen. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het moet toch niet gekker worden !
    Had dit van Denemarken niet verwacht en ja nu je het zegt, hotpants.
    Het is lang geleden, maar ik droeg ze toen ook.
    Herinner me niet dat er zo’n ophef over was.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De nieuwe preutsheid slaat weer toe maat vooral ook is er een nieuwe feministische golf nodig. Wees maar trots op je kleindochter! Voorwaarts in de strijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hm, ik vind het allemaal een beetje gedoe om niks. Zo af en toe krijg je weer eens een of andere hype en daaraan doen dan veel mensen mee. Niks nieuws onder de zon. Het gaat wel weer over. Zodra het kouder weer wordt bijvoorbeeld :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!