Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 26 september 2021

Wifi op blote voeten.

Wij hebben een pellet-kachel en die kachel heeft een afstandsbediening. De kachel werkt uitstekend maar die afstandsbediening is hopeloos. Daarom bedacht de chef dat het toch mogelijk moest zijn om een wifi module te gebruiken. Hij bestelde er eentje online; oef, die dingen zijn nou echt niet goedkoop te noemen. Afijn, het doosje kwam binnen, de chef downloade de bijpassende app en keek op een youtube video hoe je zo'n ding kon/moest installeren. Dat zag er vrij simpel uit, maar ervaring heeft ons geleerd dat het dan nooit echt simpel is! Daarbij is assistance nodig en zoon Jeff wilde vandaag best komen helpen. Hij was er al vrij vroeg en de heren bogen zich over het opkoppelen..


Okay, tot zover gaat alles goed. Nu nog de wifi...Pffft, het installeren ging goed, maar dat ding wilde niet akkederen (da's Brabants) met de wifi verbinding. Opnieuw, alles weer op nul...de provider bellen (alle "poorten" zijn open...). Nee, niks. Toen was het lunchtijd en we aten een boterham. Even zitten en bijkletsen over van alles en nogwat. Jeff heeft een nieuwe baan per 1. november. Vijf minuten van zijn huis! Vandaag de dag heeft hij een flinke reistijd; een uur heen en een uur terug. Heerlijk voor hem en nog proficiat! Dan kan Ivona de auto nemen naar een van de vele yogalessen die ze geeft. Die lessen liggen namelijk op drie, of is het vier plaatsen op het eiland Fyn. "Enne, heeft Philip nog verjaardagswensen? en kunnen jullie die en die dag? dan vier ik mijn verjaardag" en meer van die wissewasjes.

Allez, weer aan het werk. Computer erbij, alles onderzoeken. Nog een keer..."Kennen wij iemand die veel weet over netwerk?" Misschien Carolines lief? Ik bel gewoon even. En ja hoor, een half uur later stonden ze binnen en stuurde Mikkel de show aan. Dat was nog even sleutelen en computeren en hoofd schudden en verdiepen en....


Maar HET WERKT. Op een andere wifi-verbinding, daar zat de clou.

Een dikke zoen voor onze hulpen!!! Wat fijn dat ze dat willen doen. Caroline en Mikkel bleven na afloop nog een paar uurtjes hier. Twee jonge mensen die gewoon gezellig bleven kletsen met twee grootouders. Lief!

Intussen was het half zes. Ik heb deze dag dus geen steek gedaan. Ik liep nog steeds op blote voeten rond in een oude spijkerbroek. Oh wat wordt een mens "moe" van een hele dag inactief zijn. Eten was er ook niet, dus de chef en ik namen de fiets naar de stad en aten "junkfood" bij de havengrill. Moet ook een keer kunnen, nietwaar.


Wat wordt het al vroeg donker, nietwaar. 

Gisteren ruimden we de kas leeg. Het is een droevige oogst geweest dit jaar. De tomaten hebben te weinig zon gehad en de druiven deden het ook niet goed. Ik heb ze geperst en ga er morgen druivengelei van maken.
De appelboom, die voor teveel schaduw zorgt wordt een dezer dagen geveld. Adieu!PS, de storm waar ik over schreef in het vorige blogje viel veel mee bij ons. In het noorden en het westen van Jutland ging het hevig tekeer. Bij de kust van Cold Hawaii genoten de surfers. Eindelijk een echte storm.
Hier waaide de barbecue omver en de wasknijpers lagen verspreid over het balkon. 😉😉

5 opmerkingen:

 1. Een pellet-kachel geeft fijne warmte, maar wist niet dat ze ook op een afstandsbediening werken.
  Dicht bij huis werken is erg fijn, zoveel meer vrije tijd in een week.
  Netwerken werken wel als ze elkaar maar zien, net of je visite hebt.
  Beide was nu het geval.
  Komend voorjaar nieuwe kansen voor de plantjes. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Dorien,

  fantastisch!
  Dat jullie hulp kregen met de ingewikkelde wifi-klus...
  Dat de kleinkinderen lekker lang bleven plakken...
  Dat jullie een keertje junkfood aten...

  Klinkt allemaal heel gewoon, maar is dat het ook?

  Dagdag!
  Groetjes van Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, heel fijn dat de netwerken nu wel met elkaar akkederen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een pellet kachel lijkt me heerlijk, hoewel ik ook blij ben met onze houtkachel. Maar via de wifi vind ik indrukwekkend.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!