Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 23 september 2021

Zonnige storm.

Alles wat los staat is vastgebonden. De buurman heeft de trampoline ingeklapt, alle deuren en ramen zijn dicht. De vuilnisbak staat uit de wind. Windstoten van 70 kilometer per uur zijn voorspeld en af en toe dansen de takken van de bomen al. Maar het is best warm, 18 graden en de zon schijnt.

Omdat er voor vandaag storm voorspeld was hebben we gisteren een heel eind gefietst. Als gewoonlijk op het laatst even langs het strand. Kijken naar voorbijvarende schepen en een loods die van boord ging.


Dit containerschip kan zeker heel wat containers vervoeren. Net als de aken op Maas, Waal en Rijn scheelt dat weer in het aantal vrachtwagens op de wegen. Het vrachtverkeer is hier gestegen met 58% en dat kan files veroorzaken. Vooral bij Kolding en Horsens zit het regelmatig vast. En oh ja, op de Fynske snelweg, maar daar kun je de oude weg nemen. Er zijn wel plannen voor weguitbreiding, maar.....dat duurt nog wel even.

Maar goed dat ik niet zoveel hoef te rijden en áls het nodig is hoeft het niet in het spitsuur. Ach ja, jullie kunnen gerust zijn, files en spitsuren zoals in NL zie je hier gelukkig (nog) niet. 

De rust en vrede in het koor is wedergekeerd. De vleugel-piano is naar voren geschoven en de slechte hoorders zitten er nu met hun neus bovenop. De (omgangs)toon is weer goed, de dirigente niet zo gestressd en het oefenen voor ons meewerken aan het concert de 10.oktober ging goed.

We oefenen: 
"Herfst van Vivaldi". Daar heeft iemand? een Deense tekst bij geschreven en net als de muziek zelf moet dat in een rap tempo. Dat leren we nog wel. Oefening baart kunst. Dat zagen en hoorden Sandra en ik  gisteren bij de "oefen"-presentaties van 4 studenten van de musicalacademie. Die gaan ook verder sleutelen, net als wij. Al ligt hun qualiteit stukken hoger dan die van ons, haha. Amateuren zijn wij, blije amateuren. 


2 opmerkingen:

 1. Bij kans op storm, is een goede voorbereiding belangrijk.
  Fietsen blijft leuk om te doen, zeker als de zee zo dichtbij is.
  Zo dat is veel, zoveel extra vrachtverkeer.
  Denemarken heb ik ook altijd wel als prettig ervaren wat het verkeer betreft.
  "Herfst van Vivaldi" is wel vrolijke muziek. Hans

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!