Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 20 september 2021

Een glas warme chocolademelk bij Streetfood. Dat was lekker. Echt koud is/was het nog niet...maar 15 graden is niet zo warm. De wind is koud!


Warm werden we ook niet van het Bob Dylan concert aflopen vrijdag. Wát een afgang! Vanwege een verlate musical was het concert verlegd naar de theaterzaal. Op zich niet erg, maar het geluid was niet ingesteld op deze zaal. Veel te hard en heel verwrongen. Geen geluidtechnicus te bekennen. De eega had het na een nummer gezien en ging de foyer in. Ik wachtte nog nr twee af, maar dezelfde (onbeheerste) herrie. Niks geen Dylan, die mooie teksten schreef en ten gehore bracht. Schreeuwende el-guitaren en een keiharde bas. Bah. Toen gaf ook ik het op en reden we naar huis. 

.

Teleurgesteld waren we wel.

De chef schreef bij thuiskomst een mail naar de directeur van het muziekhuis. "Ook al hoor ik niks, dan ben ik toch mijn irritatie kwijt", zei hij.
Groot was onze verwondering toen hij al de dag erna een mail terug kreeg dat de directeur het nader wilde onderzoeken. En een paar uurtjes later.....nog een mailtje: we krijgen ons geld terug.
Iets moet er zijn misgegaan in het muziekhuis.
Wel een heel goede service, nietwaar.Zaterdagochtend waren we even naar het traditionele oogstfeest op de school waar Carl opzit, Sandra les geeft en waar ook Caroline en Casper hun diploma's haalden. De kinderen vanaf 3 jaar (børnehave) tot en met de tiende klas (16 jaar), hun ouders (grootouders) en ook altijd veel oud-leerlingen kwamen er op af. De volksdansers gaven een optreden maar dansten ook veel met de geinteresseerde kinderen. Veel families kwamen met eten; fruit, brood, koek enz. dat werd uitgedeeld. 
Er werden appels geperst, bloemenkransen gevlochten, aardappeldruk gemaakt, groentehapjes en appelmoes geserveerd, op stenen geschilderd, getoeterd in de tractor, ouderwetse en hedendaagse spelletjes gedaan en nog veel en veel meer...


Natuurlijk kwamen Caroline en haar vriend Mikkel ook een kijkje nemen. Casper kon niet komen, die zit in Oostenrijk met zijn gymnasiumklas. Wandelen, fietsen, klimmen! 
Fijn voor hem!


Zodoende is Carl deze week het enige kind thuis. Hij kreeg gisteren schietles van morfar. De chef heeft een "luchtbuks" zeggen we in Brabant. Een luchtgeweer, met hageltjes. Dat wilde Carl zo graag proberen!


Er werd een schietbaan gemaakt en...oefenen maar. Na een uurtje mikte hij uitstekend! Een gat in het colablikje. 
Ver weg? Hier heb ik wat ingezoomed.


 Fijn dat we zo'n een grote tuin hebben.

4 opmerkingen:

 1. Van een frisje gaan we over op de chocolademelk, het is herfst.
  Nou dat is zeker een teleurstelling, Bob Dylan zou beter moeten weten.
  Je irritatie kun je het beste van je afschrijven.
  Wel netjes en snel geregeld, maar daar ging je niet voor naar Bob Dylan.
  Wat leuk het traditionele oogstfeest op de school, leerzaam.
  Nou schieten met een luchtbuks, dat vind Carl zeker leuk. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook eens mijn ongenoegen geuit over een theatervoorstelling waar ik niets van kon zien, bijna niets, omdat het zo'n slechte plaats was. Toen kreeg ik ook nieuwe kaarten. Erg netjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 15 graden met een koude wind zit inderdaad niet zo aangenaam buiten. Wat superjammer van dat concert trouwens! Dat kan toch eigelijk echt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, dat is wat zeg, schietles in eigen tuin.

  Jammer als een concert zo tegenvalt. Maar ze hebben wel adequaat gereageerd zeg.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!