Over dingen en doetjes in Denemarken.

dinsdag 9 november 2021

Debat en vogelnesten.

De volgende week zijn er hier gemeente-en regio verkiezingen. Hoe ouder je wordt, des te meer interesseert de politiek je. Bij mij wel in elk geval. Dus ging ik naar het Tøjhus waar de ouderenraad (ja,ja, ik wordt/ben ouder) de poltieke partijen van de stad had uitgenodigd. Natuurlijk ging het dit keer voornamelijk over thuiszorg, woningen, hulpmiddelen en verzorginghuizen. Als de politici dachten dat debatteren met ouderen misschien wel mee zou vallen dan hadden ze misgerekend. De ouderen van deze tijd zijn goed-opgeleide mensen, die hun woordje staan en hun mening hebben. De generatie uit de sixties-seventies 💪.  De woordstuurster had overigens een heel goede start-repliek: "Politici zijn moedige mensen, die bij elk debat een soort van examen moeten afleggen". En er werd heel wat gediscuteerd!


Vandaag kwam de schoorsteenveger. Eerst maakte hij de oven binnen schoon en daarna de schoorsteen buiten. Oeps, daar zat een vogelnest bovenin! Nu moet er een rooster op....maar wie kan/durft de hoge ladder op. Wij niet meer. We zoeken het uit. Voorlopig zijn er geen vogels die nesten bouwen. 

Kijk toch eens; er bloeien nog steeds zomerbloemen. In november! Je kunt echt  merken dat de temperatuur gestegen is. Vroeger lag er vaak al sneeuw in november.....vandaag is het 11 graden!En toen...tja. We zijn weer een beetje bij "AF". Corona wordt weer geclassificeerd als een samenlevings-critische ziekte, een epidemie dus. Dat betekent de coronapas bij de hand hebben, minder mensen bij evenementen...de rest kennen we nog niet; daarover wordt vandaag onderhandeld. En een oproep: laat je inënten zodat je anderen niet besmet...4 opmerkingen:

 1. Maar goed dat de schoorsteenveger kwam zeg, als er een heus vogelnest in zat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het voordeel is dat je ook weer andere mensen ontmoet.
  Nou gelukkig dat je met politiek bezig bent, zo krijgt de jeugd het ook beter.
  De schoorsteenveger is nog een echt vak, met meester en knecht.
  Normaal plaatst de knecht een rooster op de schoorsteen.
  Nou in onze jeugd was het echt winter, zeker al in november.
  Hier staat ook alles weer op zijn kop de de corona uitbraak. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ha Dorien,

  heerlijk... zo'n vergadering met al die wijze mensen.
  Ja... daar had ik graag bij gezeten. En goed, dat je gaat!

  Het is verder afwachten op de derde prik.
  Maar ik ga 'm wel degelijk halen. Kom maar op!!

  Groetjes, Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He gats, zelfs bij jullie gaat het wat corona betreft weer minder. Hier is het hopeloos momenteel. Wat corona betreft kan ik dat wel handelen eigenlijk, maar de enorme verdeeldheid en het over en weer op elkaar gemopper vind ik echt heel verdrietig. HOe is dat in Denemarken?

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!