Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 27 november 2021

Op schema

Op de koelkast hangt er weer, na lange tijd een school-schema. Carl is hier een weekje op vakantie. Heel gezellig! Maar hij moet natuurlijk wel naar school: dus schema. (en een beetje vroeger opstaan ;-))


Gisteren hielp hij in de werkplaats. Lettertjes "pikken"en een hoop knip, tel-en snijwerk. Hij vond het leuk en had het snel door! Er kon zodoende een flinke order weggewerkt worden. We brachten het samen naar de pakkettendienst.


Oeps, zondag is het alweer de eerste zondag van de Advent en daar hoort een adventskrans bij. Deze maakte Carl, vrijwel alleen. Het is een overdadige krans, vind je ook niet!


We deden nog veel meer die dag. We haalden het marmotje Sorte op. Met kooi en strooi en voer. En wat meer kleren voor Carl. 


's Middags gingen morfar en Caroline op autojacht. Caroline heeft een vaste baan per 1 januari, maar begint daar al maandag! De laatste maand van haar opleiding neemt de nieuwe supermarkt over. Ze is er heel blij mee. Een echt grote zaak...maar wel in Bramdrupdam, in Kolding noord. Er moest dus een autootje komen en die kwam. Morfar is een goede onderhandelaar. Hij drukte de prijs en kreeg er vier winterbanden bij. Nu moet de auto nog door de keuring en hij moet verzekerd worden. Dat doet deze morfar maandag (Caroline leent de auto van haar broer) en dan is deze dame onder de pannen wat werk en vervoer betreft.
Mikkel, haar vriend, kwam haar ophalen en ze bleven allemaal eten. Ik had er niet echt op gerekend, maar allez. De grote pan tomatensoep werd gesuppleerd met toast en ik maakte nog snel een appeltrifli.

Onder het toeziend oog van Sorte.

Vandaag is het rustiger. We deden een beetje creatief, Carl en ik en nu is hij in de werkplaats om samen met de chef iets te produceren. Vanavond gaan we naar de film; de nieuwe Ghostbusters Afterlife.


PS: We hingen deze week de lichtjes op buiten. Gezellig!


5 opmerkingen:

 1. Lijkt mij een heerlijke en handige logee. Wat fijn dat dat kan. En dan een krans maken, lichtjes buiten, het maakt de donker dagen meer hygge.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een school-schema, gelukkig maar.
  Hier laat men nu ook de scholen open in plaats van sluiten door corona.
  Carl is vast een goede opvolger van de zaak.
  Een prachtige Adventskrans, met liefde gegeven.
  Morfar heeft Caroline goed geholpen.
  Heb hier de lichtjes van de overkant, mag zelf niks ophangen van de woningstichting. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een top-logé! En die krans vind ik mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een goede hulp en een hoop gezelligheid bij jullie!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!