Over dingen en doetjes in Denemarken.

dinsdag 30 november 2021

Juletur (joeletoer) kerstuitje.

We gingen dit jaar naar de kerstmarkt bij Egeskov slot. De chef ging niet mee; die zou al het lopen niet aan kunnen. Casper had ook heel andere plannen voor het weekend ;-). Maar Carl en ik haalden Philip op en tuften naar de kerstmarkt. We hadden afgesproken om in de voorhal te wachten op Caroline en Mikkel. Gelukkig bleef het droog de drie uurtjes dat wij er waren. En ja, een kerstmarkt is nou eenmaal een kerstmarkt; allerlei leuke spulletjes, gløgg en æbleskiver, overal vuurtjes om je handen te warmen en een flink wat geslenter. Philip zei dat we 7000 stappen hadden gehaald. 

We wandelden ook rond om het slot door de mooie, nu winternatte tuinen en "deden" het labyrint. Daar kom je niet zo maar uit ook al kon je door de heggen kijken nu de bladeren eraf waren. Eindelijk waren we in het midden van waar ik deze foto knipte.


We hadden de uitgang gevonden!Gelukkig was er ook een "binnen" en in de voormalige stallen en schuren was er veel leuks te zien. Hier staan we/ze voor een oude kruidenierszaak. Leuk vooral voor Caroline, die immers in een supermarkt werkt


Hier een kostcirkel uit 1954.


Er was ook een tentoonstelling van camping vroeger en nu. Heel leuk. En oude auto's, moters en reddingswagens.

Nog even een kopje koffie bij Jeff en Ivona in Odense en dan op huis aan. Het wordt immers al heel vroeg donker en ik wil het liefste voor het donker thuis zijn.


De hulpzame morfar zorgde ervoor dat Carolines autootje van nummerplaten werd voorzien en kleindochter reed met een gelukkig gezicht weg. Ze had de eerste dag in haar nieuwe job erop zitten, moest even naar huis om zich om te kleden en daarna was er een etentje in een chic restaurant samen met haar nieuwe collega's. Dat is toch met je gat in de boter vallen.

Maar Casper kwam hier eten. Alleen is maar alleen en het is saai om in je eentje te eten. Dus...vanavond komt hij weer...
Gezellig.


Carl kwam glunderend uit school met z'n eerste schoolrapport. Hier worden er in de lagere klassen geen rapporten gegeven en dan is een eerste keer spannend. 

En ik kreeg mijn corona-booster prik gisteren. Ik was best moe gisteren avond en had wat spierpijn, maar om nou twee en twee bij elkaar op te tellen, zei deze ezel....tot de eega zei: misschien komt het door de inënting. Hiha. Na een nachtje slapen ben ik nu weer helemaal de oude.

4 opmerkingen:

 1. Het lijkt me een heel leuk uitje, en ook nog gezond doordat je zoveel stappen zet : )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dorien, wat een gezellig uitstapje naar Egeskov slot, met elkaar.
  Van chef begrijp ik het wel, lopen en stil staan lukt niet zo goed.
  Nou het labyrint is nu een stuk eenvoudiger, denk ik.
  Het is zeker vroeg donker, om een uur of drie begint het al te schemeren.
  Carl heeft vast een goed rapport.
  Wens je een goede nacht, morgen gezond weer op.
  Egeskov slot, links de gele schuur met knallers en auto's, ben er geweest tijdens een vakantie. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Men zegt wel, dat Hollanders een nuchter volkje is, maar de Denen zijn er toch beter in. :)

   Verwijderen
 3. Fijn van je booster. Hier duurt het nog wel een tijdje ben ik bang. 1939 is nu aan de beurt

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!