Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 9 december 2021

Tja, daar gaan we weer.


Een half miloen Denen zijn besmet met een van de coronavarianten. Dat klink veel, maar er liggen "maar" 460 mensen in het ziekenhuis. Lang niet alle "besmette" mensen zijn ziek. Velen zijn positief getest en er wórdt wat af-getest! Restricties: Voorlopig moeten de bars en diskoteken dicht om twaalf uur s' nachts, bij concerten mogen er hoogstens 50 staan (zittend publiek mag wel), mondkapjes bij het boodschappen doen (het personeel hoeft ze niet te dragen áls ze een coronapas hebben) en bij restaurant bezoek coronapas en mondkapje tot je een zitplaats hebt. Het valt dus allemaal nog wel mee. De scholen gaan dicht van 15 december tot - voorlopig - 5 januari en men hoopt dat de vaccine voor kinderen van vijf tot elf toegankelijk is en aanslaat. 

Zucht. Het valt dus echt wel mee, maar veel mensen zijn angstig. Op mijn koor waren er maar tien aanwezig bij de repetitie in het kerkje van Egeskov en zondag, waar we meewerken bij "De Negen Lezingen"  zullen er vast niet meer komen. Het kinderkoor is al afgelast; wij houden stand ;-). Best wel moeilijk omdat we maar met twee alten zijn. 

Maar och, het is ook echt "binnen-blijven-weer". Gisteren gierde er een ijskoude oostenwind, die door alle kieren van het huis floot. Vandaag is het nul graden, met natte sneeuw en regen. Ik heb maar wat meer lichtjes opgehangen binnen. 

En we komen de tijd wel door! Werk aan de winkel: 


Er liggen ook nog een paar posters die geprint moeten worden, een zes-tal foto's afdrukken en op platen monteren, een roll-up die gemaakt moet worden en een auto om te beletteren  //dat doet de chef maandag met hulp van de auto-eigenaar en gelukkig is er een hal waar ze kunnen werken.

En dan zijn er altijd weer gezellige dingen. Ik ging met Caroline naar de film (alleen coronapas tonen). We gingen naar "House of Gucci". Caroline is een fan van Lady Gaga, die een hoofdrol heeft en echt fantastisch speelt. Ze moet Italiaans bloed in haar aderen hebben met dat fantastische accent. 


Een film over familiestrijd, hoop en dromen, een reis naar de top, onmetelijke rijkdom en verspilling en - natuurlijk - de val. De filmcritici vinden het maar een midelmatige film; wij hebben genoten.


Morgen krijgt onze auto zijn (haar) winterschoenen aan. Voelt toch veiliger met dit weer.


3 opmerkingen:

 1. De Denen hebben hun zaken goed voor elkaar en niet alleen wat de corona betreft.
  Daar kan Nederland nog wat van leren.
  Werk aan de winkels, dat klink weer positief, ook weer goed geregeld.
  Met Caroline naar de film kan alleen maar gezellig zijn. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het blijft gedoe steeds. En waar gaat het heen? We weten het niet ... :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het lijkt hier weer wat te stabiliseren. Lijkt! Leuke foto van jullie

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!