Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 11 december 2021

Julekalendere, niel alleen voor kinderen.
Julekalender betekent kerstkalender. Julekalendere zijn er in papierformaat met of zonder chokolade achter de deurtjes, het kan ook een "jule-sok" zijn, waar elke dag iets ingestopt wordt en er zijn diverse "julekalenders" te zien op tv. Voor de allerkleinsten, voor de iets grotere kinderen, voor de hele familie en voor volwassenen.
24 dagen lang....


Er wordt echt veel werk aan besteed en veel acteurs en zangers vinden het een eer om mee te mogen werken. Zo ook Caroline Henderson, die dit lied zong in de kalender die "Julestjerner" heet. Het heeft eigenlijk niks met kerst te maken, maar ik vind het een heerlijk lied.


Vil du være min i nat? Vil du gi' mig lidt af dit hjerte? Du ku' være min ledestjerne. Så ku' jeg være månen. Jeg vil ikk'ku' love noget, Ønsker bare, at du er min. Ska' vi ikk' gå samme vej? La'os bruge natten til noget.

Jeg vil tælle hvert et skridt vi ta'r. Selvom vejen hjem er lang. Jeg vil følge dit åndedrag, Os synge dig en lille sang.....

Wil je de mijne zijn vannacht? Wil je mij iets van je hart geven? Jij kon mijn leidende ster zijn, dan was ik de maan. Ik kan je niks beloven, wil alleen dat je de mijne bent. Zullen wij dezelfde weg gaan. Laat ons de nacht goed gebruiken.

Ik wil elke stap tellen die we gaan. Ook al is de weg lang. Ik wil je adem volgen en een liedje voor je zingen.......


2 opmerkingen:

  1. Hier noemt met het een Adventkalender, net als in Duitsland.
    Caroline Henderson heeft een mooi lied gezongen. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi romantisch lied, heerlijk gezongen!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!