Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 23 januari 2022

Ik leg maar weer een aantal stukjes.

Nog een dikke week januari, dan hebben we die ook weer gehad! Tot dochters verjaardag (12) is het best winters-gezellig, daarna begint de januari sloomheid toe te nemen. Ik leg maar weer een aantal stukjes van de nieuwe puzzel...


We waren even naar Ikea in Odense. Een paar smalle kastjes halen. We waren bijna bij de uitgang toen ik inzag dat ik iets vergeten was. De chef plantte zich in een luie stoel en ik ging tegen de stroom in terug. Nou ja, "stroom" was het niet; er waren niet veel mensen. Maar terug door Ikea, de pijlen in omgekeerde volgorde volgen...op een gegeven moment was ik de weg kwijt. Verdwalen in Ikea, het kán gebeuren!

We reden even langs zoonlief, waar alleen Philip thuis was. Oeps! Ivona had net pas haar quarantaine-tijd afgesloten...."Dag Philip...we komen een ander keertje terug!" We zijn niet bang voor het virus, maar wel dat de chef positief getest gaat worden. Want dat kan de hele rug-operatie begin maart in de war schoppen. We isoleren ons niet maar passen wel goed op. 

Bij dochter op de koffie was ook geen optie. Die is ook positief... 

We kochten vier zelf-testen bij SuperBrugsen. Ik kocht er ook heerlijk vers rundergehakt en burgerbroodjes en de chef maakte hier vanavond zalige bøf-sandwiches van. Smullen! Vlees vandaag, gisteren vegetarisch; bloemkool-gratin. De schaal kwam helemaal leeg!

En die kastjes? Die komen in de (veel te kleine) bijkeuken. Maar dat zit nog even in een wijde zak. Voorlopig staan ze in de gang ;-)


4 opmerkingen:

 1. Hier zijn ook heeeeeeeel veel mensen positief. Mijn ouders maken nu een puzzel van de Mona Lisa. Moeilijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Dorien,

  gelukkig zijn wij ook nog steeds super gezond.
  Niet een keer positief getest.
  Maar, net als jullie: heel voorzichtig, al die tijd!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog even op dochters verjaardag wachten, dan is februari dichter bij.
  Wat bedoel je met (12)?
  Een puzzel geeft wel gezellige afleiding.
  Verdwalen in IKEA, nou is mij ook wel overkomen, krijg je al je de pijlen niet volg.
  Wat je nu verteld over het bezoek aan zoonlief is echt de Deense mentaliteit, iemand ziek of kans op dan blijf je weg of thuis.
  Men wil een ander geen last bezorgen, kunnen vele in Nederland een voorbeeld aan nemen. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je zo'n operatie op de planning hebt staan, kan ik me goed voorstellen dat je er alles aan doet om die te laten doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!