Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 11 februari 2022

De "iets voor iets - bank"


Alweer tien jaar geleden schreef Paolo Coelho over de "Iets voor iets-bank" in de roman Zahir. Iets voor iets oftewel "de ene dienst is de andere waard". Zo'n bank bestaat natuurlijk al jaren, anders waren wij mensen de klos, nietwaar. Het is een hele goeie bank waar wijzelf veel plezier van hebben, maar die natuurlijk ook vereist dat je er iets voor terug doet.

En zo stonden wij vanmorgen in een hal om de auto van een bevriende loodgieter te voorzien van folie. Jammer dat ik er geen foto van nam, maar ja, vergeten. Een blijde loodgieter. Ook wij vonden het fijn om iets terug te kunnen geven.. Een betere bank kun je eigenlijk niet hebben!

Gisterenavond waren we weer eens in de bioscoop. Ik ben toch niet voor niks lid van de bioscoop-club en er liggen nog een aantal" overgeslagen" films uit de corona-tijd.  Ja...de coronatijd is hier - hopelijk voor altijd - voorbij. Geen beperkingen, niks nie coronapas en mondkapjes, gewoon gezellig, als vanouds naar de film. Een zakje snoep ( wij zijn niet zo van popcorn) om te delen, wat limonade en lekker lui in de stoel genieten van een "feel-good" film.


De trailer...ja, die is helaas in het Deens ;.))

1 opmerking:

  1. De ene daad is een andere waard.
    Het is toch mooi als je met je product een ander blij kunt maken.
    Er valt wat in te halen, ook hier meer vrijheid, maar nog niet op zijn Deens. Hans

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!