Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 4 maart 2022


Ik ben weer bijna op mijn top. Figuurlijk dan, want gewandeld heb ik niet maar wel gewoon een half uurtje met de chef op het bankje voor het huis gezeten. Heerlijk in het zonnetje. En ja, de chef raakte ook besmet met het corona-virus. Hij is een dag of twee beroerd geweest; nu al weer bijna beter, maar de operatie is uitgesteld. Een negatieve PCR test is een vereiste. Vervelend? Ja. Onoverkomelijk, natuurlijk niet. Hij heeft het intake-gesprek (en alle onderzoeken die daar weer bij horen) gehad en is pricipieel klaar voor "het mes". Gelukkig was dochterlief mee die dag, want ze werden van hot naar haar gestuurd voor hier een nieuwe bloedproef, daar een gesprek met de chirurgen (er waren er drie!), ook nog wachten op de anesthesie-arts. Hij mocht in de rolstoel ;-) en het heeft vele uren van de dag ingevuld. Nu wachten we maar weer...op een nieuwe tijd. Hij berust erin, misschien ook een beetje opgelucht dat het nog eventjes duurt en hij wat meer tijd heeft om zich voor te bereiden. Want bij nader inzien (en horen) is het een ingewikkelde operatie, waarbij de chirurgen pas kunnen beslissen wát ze gaan doen als de rug open gelegd is. En afhankelijk van wat er gedaan wordt krijgen we daarna pas te weten hoe en hoelang de herstellingsperiode is. Dat kan oplopen tot 4 maanden voordat hij aan de revalidatie kan beginnen. De succesrate van de operatie is...bijna 90 %. Ik hoop het zo!


De foto's van de trap en het uitzicht bovenaan maakte ik het weekend dat Philip hier was. We noemden het de miljoenentrap, want zoveel heeft deze gekost. In Deense Kronen wel te verstaan. Geen Rubels, want ik lees dat die geen fluit meer waard zijn.

Hoorde je het ook? Om kwart voor negen vandaag speelden vele radiozenders verspreid door heel Europa "Giv peace a chanche". Het helpt helaas alleen maar om een saamhorigheidsgevoel op te roepen, net als de Oekraïnse vlag die hier bij het gemeentehuis wappert en het strandpad dat geel/blauw verlicht is. Maar saamhorigheid is belangrijk. Eén Europa! Giv peace a chanche!


4 opmerkingen:

 1. Oh lees nu dat je man ook positief is. Balen zeg. Hoop dat hij niet echt heel ziek is/wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer op een bankje zitten, kan een hele overwinning zijn.
  Jammer voor Chef, dochter mee is een troost.
  Een rug operatie is een lange adem hebben na de operatie om weer goed te functioneren.
  Ik betaal liever met Deense Kronen, in euro is de trap een stuk goedkoper 134433,5 €.
  "Giv peace a chanche" ja triest dat dit weer moet. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat en ingewikkelde tijd maken jullie door. Veel sterkte en beterschap en heb vertrouwen in de goede afloop van de operatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Dorien,

  die man van jou is wel door de molen gegaan zeg. En wat er nog komt.
  Kan me voorstellen, dat hij er ook mentaal op voorbereid wil zijn...

  Heb het lied niet gehoord, maar saamhorigheid voel ik wel.
  Ik zit te denken aan een geel petje te breien en een blauwe das...

  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!