Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 2 maart 2022

Corona


Lang geleden, hè, dat ik een blogje schreef. Dat komt omdat ik ziek werd; corona - omikron variant of hoe het beestje heet. En ik werd ziek, echt ziek, wat ik niet verwacht had. Ik zeg nooit meer: ach, het is maar een griepje.....

Ik heb tot nu toe in de logeerkamer geslapen en onze huiskamer is groot; we bleven ieder in onze afdeling, maar toch vrees ik dat mijn arme eega besmet is geraakt. Dat is zo vervelend! Hij is op dit moment naar het ziekenhuis in Odense voor een "intake" gesprek en gelukkig wilde/kon Sandra vrij nemen om met hem mee te gaan. Vier oren horen nu eenmaal meer dan twee. Hij denk namelijk zelf dat hij na zo'n operatie weer heel snel alles kan.....Nou ja, optimisme is beter dan pessimisme, maar hij kan het ook te laag inschatten. Sandra stelt die vragen die hij vast vergeet of ontwijkt. En ik maar duimen dat het áls het corona blijkt te zijn, de zwakke variant is.

Ik werd ziek en de oorlog in Oekraïne brak uit. Wat een ellende! Er wonen hier in dit kleine landje heel veel mensen uit dit land. Ook onze dirigente woonde in Kyiv.  Maaar, ze is geboren in Sint Petersborg, dus...Russisch...en een Poetin-fan. Dat heeft haar duur gekost. Haar mening in de krant en op facebook waren zo radicaal anders dan de westerse opvatting. Haar vrienden hier uit Oekraïne, ja zelfs haar broer en zijn familie hebben zich tegen haar gekeerd. Dear Svitlana: Poetin bevrijdt Oekraïne niet! Hij bezet het!

Nu zal ik eens wat blogs teruglezen, maar ik denk niet dat ik veel commenteer. Mijn energie-niveau is nog aan de lage kant. 

Een heel klein voordeel van het ziek zijn-beter worden is wel dat ik dóór de corona de opgespaarde coronakilo's kwijt ben. Mijn smaak is nog lang niet wat het was en ik kan lang naar een boterham met kaas staren om hem daarna weer weg te zetten. Rare gewaarwording. Ik ruik nog steeds, maar het is alsof geur en smaak zich hebben veranderd. Hopelijk wordt dat weer normaal.😷

6 opmerkingen:

 1. Snelle beterschap en sterkte voor uw man.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig ben je er weer na de Corona, dat is wel schrikken als ik het zo lees.
  Nou, zeker Chef wil je niet besmetten, de operatie komt er ook aan.
  Wil niet pessimistisch zijn maar of chef alles gelijk weer kan, kan beter rustig aan beginnen.
  Doe maar rustig aan met je herstel, logjes komen wel. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vervelend dat je corona kreeg zeg! En dan ook nog zo ziek ervan! Een vriendin van mij is er ook behoorlijk lang ziek van geweest ondanks twee vaccinaties en een booster.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, dan had je het flink te pakken. Hier in het gezin inmiddels ook 75% positief. Manlief nog steeds niet. En de oudste is nog steeds haar smaak kwijt.
  Hopelijk met jouw man ook nog steeds alles oké.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat naar voor je - en voor je man ook! Genees maar snel weer helemaal en doe rustig aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Òhoh Dorien,

  ben jij zo ziek geweest?!
  Wat een narigheid.
  Ik hoop, dat je goed opknapt! Veel grogjes maken... lekker ook nog!
  En de frisse lucht in...

  Ik ga dat nu doen en kom later terug voor de rest van je logjes.
  De zon schijnt!

  Dagdag!
  Groetjes van Marlou

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!