Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 26 maart 2022

Zon, zolang het nog duurt.

Het leven is het leven waard. We zijn weer "in het normale". We zoeken oplossingen en dat is goed. Beter dan diepe zwarte putten vullen met gal.

Misschien is een ander ziekenhuis een mogelijkheid...Ik kan maandag bellen met een "patientbegeleider". Wie weet komt er iets uit. Misschien is er een andere mogelijkheid. En ondanks alles gaat de tijd snel. Alweer een week voorbij. 

Ik was donderdag in IKEA met Caroline. Zij moest een vitrinekastje hebben nu ze weer terug is in haar eigen appartementje. Mikkel is verleden tijd. Ze likt haar wonden; kop op Caroline. Ook voor jou komt "de ware". Zeker weten.


De magazijnen bij Ikea zijn weer aardig aangevuld. We konden daarom ook een verlaat keukenkastje voor dochterlief meenemen. Ook weer gepiept.


Even met m'n gezicht in de zon zolang het nog kan. Er komt een lagedrukgebied aan, dat ons koude en wind gaat bezorgen volgende week. NU dus Genieten .


Mijn breiwerkje is er bij ingeschoten. Gewoon maar een voorjaars sjaal.


We zagen de toneelvoorstelling "PIAF", die ik heel geslaagd vond maar de chef wat minder. Het was zo leuk dat de toneelzaal in het Bruunske Pakhus helemaal was aangekleed als een café in Parijs. Alles in stijl van de entree met een namaak straatje met wasgoed tot en met de bediening. Van mij : vier sterren. 


Nu hangt de was buiten en gaan we vandaag wat gezellige dingen doen. Eerst naar de namiddag-film Belfast en daarna eten bij Magma. Je moet er wat van maken. Het leven is het leven waard! (en af en toe is het best weleens moeilijk).

At livet det er livet værd                                              Het leven is het leven waard 
på trods af tvivl og stort besvær                         Ondanks twijfel en een hoop bezwaar  
på trods af det, der smerter,                               Ondanks dat wat pijn doet,  

8 opmerkingen:

 1. Kan je zorgverzekeraar geen hulp bieden in het vinden van een snellere operatiekamer? Onze zorgverzekering heeft ons al twee keer echt heel goed geholpen. Maar ik weet natuurlijk niet hoe het in Denemarken gaat. Mooie kleur lippenstift heb je op trouwens ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zorgverzekering is hier algemeen, voor iedereen.
   Het is wel zo dat hij vrije ziekenhuis keuze heeft,maar moet wel een zijn met een specifieke hart afdeling. Dat zijn er maar drie in DK. Nu zoek ik privé ziekenhuizen..

   Verwijderen
  2. Ik snap het. Denemarken heeft natuurlijk veel minder inwoners dan Nederland, dus ook minder voorzieningen. Wij zitten hier zowat op 18 miljoen, he? Maar een privékliniek is wellicht een optie. Veel succes in ieder geval.

   Verwijderen
  3. Inderdaad, hier zijn we slechts met 5,8 miljoen

   Verwijderen
 2. Oplossingen zoeken is de beste manier om iets op te lossen.
  Gezellig samen met Caroline winkel.
  Het zijn weer leuke dingen gebeurd. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd verdrietig als een relatie eindigt, maar het komt vast goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Dorien,

  wat een dag had je!
  Al met al een top-dag...
  Met je hoofdje in de zon.
  Ik voel de warmte!

  Ja... hier nu ook fris buiten...

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat gevoel van snel in de zon gaan zitten zolang het nog kan is heel herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!