Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 4 april 2022

Rotzooi

Er komt vandaag van alles hier door de straat. Eerst de wagen die de riolering controleert, dan de wagen die de riolering doorspoelt, daarna de veegwagen...alleen (nog) geen wagen die het gescheide afval op komt halen. Het regent dat het giet en er staat een harde wind. En al die plasic zakken vallen om en verspreiden hun inhoud. Ik heb al drie keer alles klem gezet. 

De zakken-inhoud van de buren en overburen ligt al door de hele straat. Zij zetten het vanochtend aan de straatkant en reden naar hun werk. Nou ja, dat zien we morgen dan wel weer. Rapen maar.


Zaterdag was het grote opruimdag in de gemeentes. Heel veel vrijwilligers hebben zak na zak aan zwerf-afval bij elkaar geraapt. Zo jammer...met dit weer kunnen ze weer opnieuw beginnen.

Dat zwerf-afval, zucht. Hier vlak bij ligt een school - leerlingen van de 7. tot en met de 9. klas. Jongeren in de leeftijd 13 tot 15/16 jaar. Die halen snacks bij de benzinepomp aan het einde van onze straat. Of iets bij de Aldi om de hoek. Maar, er staat geen ene vuilnisbak, helaas. En om je afval nu in je zak te steken...dat doen ze dus niet. Raad het gevolg.... Maar het zijn toch vaak "grote mensen" volwassenen dus, die alles gewoon op straat gooien. Of het waait van hun aanhangwagen afJ Of....Je zóu ze wat!

Pokkenweer vandaag. Echt pokkenweer!

Gelukkig was het gisteren veel beter. We reden naar Givskud Zoo, die net de dag ervoor geopend was. In deze Zoo kun je de auto meenemen. Naar P1, uitstappen om de dieren in de buurt te bekijken, via de safarie-route naar P2, P3 enz. Zo hoeft de chef niet veel te lopen en hebben we toch alles kunnen zien.  De grotere routes wandelden Carl en ik (maar hij was best bezorgd voor zijn morfar en wilde hem niet te lang aleen laten; lief hè).

Op de safarie-route zagen we giraffen die net voor ons de weg overstaken, en hele roedel wolven van dichtbij. een leeuwenmoeder die heel trots haar drie welpen liet zien en het prachtige nieuwe pinguin-gebied, waar een pinguin een vaart van 50 km/p uur kan halen.

De meeste apen waren binnen.


In het bijhorende Dinosaurus-park moest ik van Carl wat foto's maken die naar zijn mor werden gestuurd.
We hadden broodjes mee, fruit en een paar blikjes limonade, 
maar een beetje trakteren hoort erbij. 


's Avonds kwamen Casper en Caroline mee eten en Carl maakte zijn huiswerk (onder toezicht).  Ook het marmotje mocht op tafel toekijken.

Nu is Carl naar school, het werk van vandaag ligt klaar om te versturen en ik moet naar de kapper. Vanavond eten we "simpel".

2 opmerkingen:

 1. Het is druk met de verzorging van de voorzieningen.
  Het weer is hier ook niet veel beter.
  Helaas is de jeugd, die vaak de mond vol oer een beter milieu hebben, nog niet gewend ook hun eigen rommel op te ruimen.
  Givskud Zoo is voor Chef een uitkomst, dan sta je niet helemaal aan de kant.
  Haha, De meeste apen waren binnen. En enkele bij het pinguin-gebied.
  Carl doet zijn best, wel grappig dat marmotje toezicht houdt. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap niets van mensen die gewoon maar hun afval op straat gooien. Zulk asociaal gedrag....

  Die foto met de dino vind ik geweldig : )

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!