Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 29 april 2022

Mijn complimenten.

Wat is Nederland schoon. Geweldig! Ik heb genoten van bermen zonder plastic, van schone straten, van huizen dik in de verf, van nette plantsoentjes en keuterige voortuintjes. Van de groene bomen en de vele bloemen. Van alle leuke terrasjes en kleine eet-tentjes. Van de smalle straatjes met hobbelkeien en de prachtige oude plaatsjes. 

En dat in een land waar intussen zo ontzettend veel mensen wonen! Mijn complimenten. (misschien was het wel extra schoon omdat het koningsdag was).


Wat waren de bomen al groen in Nederland, om jaloers op te worden. Hier staan er nog een aantal bomen zonder groene blaadjes. Nu pas komt de bloei erin. Zo is het hier in het koele noorden. Maar ik krijg wel twee keer lente! Niks mis mee. En dan het grootste nieuws: de chef kan maandag worden geopereerd. Zo snel gaat het ineens. Niet te geloven. Er moest snel een pcr test-tijd besteld worden; dat kan zondagmorgen gebeuren. Ik heb in alle haast een ochtendjas voor hem gekocht, die gebruikt hij nooit. (Wij zijn geen mensen die op luie dagen in een ochtendjas rondlopen). Omdat het een privé-kliniek is (Capio) moet je hier zelf voor zorgen; in het algemene ziekenhuis krijg je zoiets. Medicijnen checken die mee moeten. Wat geprint en naar Inge gebracht die het mee naar het koor neemt, want ik kan dinsdag niet. Nog vlug een order weggewerkt.... 

En morgen, ja morgen is hij jarig. Dat verzet wat, nietwaar. Gewoon geen tijd om na te denken en je zorgen te maken.  Het gaat ineens met een sneltreinvaart. 


6 opmerkingen:

 1. Wat is Nederland schoon, dat kan ik niet ontkennen.
  Zelfs na Koningsdag, trekt men er vroeg op uit om de boel op te ruimen.
  Het noorden is wat kouder, zo wel sneeuw tijdens de winter.
  Wat een opluchting dat chef maandag kan worden geopereerd, een goed bericht.
  Alvast gefeliciteerd Chef, een mooi cadeau de operatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat het wachten voorbij is. Sterkte voor de komende dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dat is fijn voor jullie. Hopelijk gaat alles goed. Sterkte gewenst voor de chef en voor jou ook.
  Over het schone Nederland... ik heb helaas een ander beeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vrijwilligers in het hele land maken dat de rotzooi op straat wordt opgeruimd. Rotzooi maakt namelijk andere rotzooi, he? Wij wonen in een klein dorpje en veel mensen zorgen dat het gelukkig erg weinige zwerfvuil opgeruimd wordt. Doe ik ook. Als ik iets zie liggen op straat, dan raap ik het op en gooi het in een afvalbak. Doe dan wel eerst een plastic hondenpoep zakje om mijn hand. Laatst lag er een kapot geslagen bierflesje. Stukjes glas overal natuurlijk. Ik liep langs een dorpsgenote in de voortuin en vroeg of ze een stoffer en blik voor me had. Als honden of kleine kinderen erin lopen, dat moet je niet willen. Ze zei meteen dat ze het zelf wel even ging doen. Fijn !! Als er ergens troep ligt, dan gooien mensen nóg gemakkelijker hun eigen zooi erbij. Iets psychologisch, geloof ik. Heel goed, dat de chef snel geholpen wordt. Heel veel succes met de operatie en dat de chirurg maar een vaste hand mag hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eerlijk: ik vind het niet zo heel schoon in ons land. Veel troep op de weg.

  nog van harte met manlief en heel veel succes voor morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met je man en wat een fijn nieuws over de operatie! Sterkte voor hem en dank voor het compliment voor het schone Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!