Over dingen en doetjes in Denemarken.

dinsdag 7 juni 2022

Bayeux, invasiekust, Omaha Beach en D-Day museum.

Een opkikkertje om de dag mee te beginnen? Nou, niks voor mij. Skål!


We reden naar Bayeux om het beroemde Bayeux tapijt te zien. Natuurlijk moesten we dat zien. Er zit een groot deel vikingen/noormannen geschiedenis in. Zelfs de naam Normandië komt van de Noormannen.
Je mag er geen foto's maken, maar klik op de link als je meer wilt zien en weten.
Er zijn vele copiën van het tapijt gemaakt. Er hangt er ook eentje in Børglum kloster in Noord Jutland; daar gaan we een keertje heen, zeker weten!

Mijn eega ging niet mee naar binnen, maar bleef op een terrasje zitten. (hij kreeg al snel gezelschap van anderen uit de groep). Je moet het lopen natuurlijk niet overdrijven. En er stond nog veel meer op het programma die dag.De kust waar de invasie plaats vond de 6.juni 1944.En Omaha beach....


                                                  Oorlogsgraven in Normandië


Al die witte kruisen op de Amerikaanse kerkhoven in diep contrast met de zwarte op het Duitse kerhof. Dat vond ik eigenlijk het meest trieste. Ook allemaal jonge kerels...

Tot slot bezochten we het D-Day museum.

We hadden even tijd om wat door het plaatsje te wandelen. We aten een frietje en wandelden terug naar het museum om op de bus te wachten. "Ai, m'n telefoon" riep de chef. WEG, niet te vinden. Ik belde naar zijn nummer en wonder-boven-wonder werd er opgenomen door een dame van het Office de Tourisme. Een vriendelijk persoon had zijn telefoon gevonden en daar afgeleverd!! Ik heb het op een lopen gezet en Hoera! Wat zijn er toch veel aardige mensen op de wereld 😍(ook al werden we gewaarschuwd voor zakkenrollers).

Het enige wat tegenviel die dag waren de "moules-frites" die we 's avonds aten in Caen. De frietjes smaakten naar oliebollen, (blah...vet niet vervangen) en de mosselen waren heel klein. Maar het toetje was lekker.
1 opmerking:

  1. Een opkikkertje om de dag mee te beginnen, ik doe niet mee.
    Vakantie is genieten en niet uit alles moeten zien of doen.
    Nou zeker, er zijn nog eerlijke mensen op de wereld, telefoon weer terug.
    Gelukkig was het toetje lekker, daar houden wij wel van. Hans

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!