Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 6 juni 2022

Op weg naar Caen.

Eerst naar le Havre en de brug over de Seine. In feite zijn het twee bruggen, de laatste kun opklimmen. Pont de Normandie.  Het weer was prachtig en het uitzicht ook.

Hier kun je zien hoe de bruggen geconstrueerd zijn.

Onderweg naar "ons" hotel in Caen stopte de bus bij de kathedraal in Amiens, de grootste gotische domkerk van Frankrijk. Je kunt er meer over lezen via de link.
Een enorme kathedraal waar ik een kaarsje brandde bij de Mariakapel, net zoals ik dat altijd doe in Den Bosch. Het was tenslotte nog steeds de mei-maand. Het mooie van deze kerk was dat er ook kapellen waren voor de coptisch-orthodoxe christenen, voor hen uit Ethiopiën en nog een paar andere naties.


De bus liet ons eruit net voor de kathedraal, maar mocht daar niet wachten. Toen we eruit kwamen moesten we een heel eind lopen naar bus-parkering. Dat ging oh-zo moeilijk die dag voor de chef, maar het begin was gemaakt!

Net na zevenen waren we in het Hotel de Quatrans in het centrum van Caen.


We vonden een goed restaurant in de buurt; brasserie les Touristes en hebben er heerlijk gegeten. Een aantal andere medepassagagiers gingen mee en waren blij dat ik de menukaart kon vertalen. Frans is "volapuuk" voor de meeste Denen. 

2 opmerkingen:

 1. Heerlijk zo’n weekje weg. Heb gezocht naar de betekenis van volapuuk, maar ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pont de Normandie vind ik echt een enge brug, brrr
  De tussenstop in Caen is wel de moeite waard.
  Komen er veel Engelsen in Hotel de Quatrans?
  Omdat men een Engelse bulldog heeft.
  Ook wel eens prettig dat een ander aan het vertalen is. Hans

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!