Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 5 juni 2022

Twee kilo erbij..

In Frankrijk eet je lekker. Zo lekker dat ik zeker twee kilo aangekomen ben. Dat krijg je met een busreis waar alles (goed) verzorgd is. Wij waren een weekje in Normandië (en we waren niet de enigste zie ik :-)). Een weekje in het teken van de cultuur en D-day. We hadden de reis al lang geleden besproken, omdat we dachten lang te moeten wachten op de operatie van de chef. Mét een goede mogelijkheid om te kunnen afbestellen. We waagden het erop. En wonder boven wonder ging het fantastisch. De chef haalde elke dag zo tussen de 8-en 10.000 stappen. Hij had de staven van nordick-walking bij zich, maar op de laatste rit naar huis bleven ze in de bus liggen tijdens de pauzes. 
Wij zijn al eerder een aantal keren op vakakantie in Normandie geweest, met eigen auto. Dat waren meer toeristische reizen waar we de kustplaatsjes bezochten. Honfleur, Deauville, Etratat enz. Deze keer werd het een busreis naar een ander Normandië. Ik kan je overigens wel vertellen dat het een heel eind is van Denemarken naar Normandië. Gelukkig was er een tussenstop in Duitsland op de heen- en op de terugweg. Met al die files op de autobanen was het lekker relaxt om getransporteerd te worden. We hadden ook een fijn gezelschap. De meesten waren van onze leeftijd en het "akkedeerde" goed onder elkaar. Wát een verhalen heeft een ieder.....Ik heb zoveel gehoord..


We kwamen uit alle hoeken van Denemarken, maar allemaal met dezelfde intentie. Ook degenen die alleen reisden waren deel van het geheel en er werd heel wat gediscuteerd, gelachen en verteld. 


Ik zal er de volgende dagen wel meer over schrijven. 
Mooi Normandië; zo licht en vriendelijk. 

2 opmerkingen:

  1. Je gewichtstoename is geen punt van discussie, kan nog veel erger zijn.
    Normandië is een gebied waar je overspoeld wordt door de geschiedenis, best interessant.
    De afstand van uit Nederland vind ik al een eind. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo'n busreis is best handig, hoor. Je wordt een beetje geleefd maar je ziet veel in relatief korte tijd. Je verliest geen tijd met zoeken, reserveren en dat soort dingen. Je wordt keurig op de plek van bestemming gebracht. Natuurlijk is het reisgezelschap belangrijk, maar meestal gaat dat heel goed. Het is lang geleden dat wij in Normandië waren, dus het is erg leuk om je foto's te bekijken. De 'beaches' uit de tweede wereldoorlog vond ik toentertijd zeer indrukwekkend. Zoveel bloed is daar gevloeid.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!