Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 11 juni 2022

Bruggenbouwers.

 Geloof het of niet maar ook wij hebben kanalen in de stad. Bij de haven, in het nieuwe gedeelte, waar vroeger een grote kunstmestfabriek lag staan nu nieuwe flats en er zijn kanalen gregraven. Ze zijn nog niet allemaal klaar maar er wordt nu al volop gebruik gemaakt door het paddelen, roeien en andere watersporten. 

Gisteren werden er bruggen gebouwd. Net als overal in Europa hebben we vaklui te kort. Timmermannen, metaalwerkers, bouwkundige ingenieurs, bruggenbouwers! Daarom was er een wedstrijd gepland waar drie groepen binnen één dag een brug moesten bouwen over het kanaal. Een traliebrug, een hangbrug en een boogbrug.

Verdens vildeste brobyggere. De wildste bruggenbouwers ter wereld. (als de link niet blijft werken dan zijn er deze foto's nog).

Natuurlijk gingen we gisteren even kijken en vandaag naar het resultaat. Ingenieurstuderenden, leerlingen van diverse technische scholen, elke groep bestond uit 10 man/vrouw en de elementen mochten natuurlijk van te voren gefabriceerd zijn. 

                               9 uur kregen ze ervoor. Wie er won? Dat hoor ik morgen pas.
             Nu maar hopen dat het een inspiratie is voor jongeren die een opleiding zoeken. 


2 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee om er een soort wedstrijd van te maken. Laat je ons nog weten welke brug het uiteindelijk worden gaat?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beetje Amsterdam met de grachten, maar dan in Denemarken.
    De wildste bruggenbouwers ter wereld, is wel gelukt.
    Mooie bruggen gebouwd, wie weet krijgen jongeren de kriebels bij het zien. Hans

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!