Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 9 juni 2022

Caen en het Memorial

We zijn bijna aan het eind van de "tour de Normandie". Donderdags bezochten we 
Het memorial in Caen. Een prachtig en indrukwekkend nieuw museum.
 


....en hadden daarna een middag "op eigen hand" in Caen. Ook daar is veel te zien; genoeg om voor terug te komen. De oude burcht bijvoorbeeld en de twee Abbey's. Dat ging deze keer niet; teveel lopen. Wij hielden het bij de gezellige straatjes en een paar drinks hier en daar.Vrijdag begon de rit terug naar Denemarken. Nog een korte stop in Rouen om langs de kathedraal te wandelen, door de straatjes naar de kerk en herdenkplaats van Jeanne d'Arc. Ik doe het met links, want we hoorden wel veel, maar hadden geen tijd om veel te zien.                                                         Kathedraal_van_Rouen

"De hoofdman van de vikingen, Rollo, is zonder twijfel een deel van de geschiedenis van Rouen en van Normandië.Toen de vikingen rond het jaar 900 Engeland raseerden, voer Rollo  langs de Franse kust de Seine op en naar Rouen. De Franse koning probeerde hem te paaien door hem een stuk land te geven, het latere Normandië. Rollo werd gedoopt in de kathedraal van Rouen in 912, waar hij de franse naam Robert kreeg. Hij is ook in deze stad begraven. De geschiedenis van Rollo en zijn achter-achter kleinkind Wilhelm de veroveraar is te zien op het Bayeux tapijt".

Kijk die leuke blauwe parapluutjes.De Jeanne d'Arc kerk gebouwd als een omgekeerd schip. 
Zo werden vroeger de christenen begraven.
En het monument op de plaats waar ze als heks verbrand werdHier de brug vanwaar de as van Jeanne d' Arc in de Seine werd gestrooid.

Adieu Rouen, adieu Normandie, de bus gaat weer huiswaarts. Nog een tussenstop (overnaching) in Grefrath in Deutschland maar zaterdag waren we om zeven uur 's avonds thuis in Fredericia. Kleinzoon Casper kwam ons halen bij de bus-stop.
Thuis is ook weer fijn. 

3 opmerkingen:

 1. Ik vind die vlaggen zo saamhorig bij elkaar erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig leuke reis hebben jullie gemaakt, ik heb het met belangstelling gevolgd. Mooie streek in Frankrijk en het tapijt in Bayeux is schitterend, hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schitterende reis en wat hebben jullie veel gezien. Erg interessant.
  Jaren geleden waren we ook op Mont St .Michel , in het hoogseizoen en liepen in een grote massa door de straat. Dat was dus een vergissing, maar ik zag op een aanplakbiljet dat de kerk ook ‘s-avonds open was en dat er dan overal klassieke muziek te beluisteren was. Wij lagen in de buurt en zijn dus nog eens terug gegaan. Heerlijk rustig was het en in de kerk stonden zanggroepjes, een violiste, fluitist en noem maar op. Er was een wandelroute en daar kwam je dat her en der verspreid in de kerk allemaal tegen. Echt een beleving.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!