Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 17 juni 2022

Meine Mutti hat Klosettpapier mit Blümchen..

Dat zongen we ooit...met carnaval. Klosettpapier mit Blümchen....

We waren eventjes in Flensburg vandaag en bij de openbare toiletten (die overigens geweldig schoon waren) hing dit wc-papier. Geen bloempjes maar strandtaferelen.

Omdat we echt iets moesten eten deelden we een flamkuchen. De beste vinden wij, gewoon die met uien "schinke" en kaas. In de "Rote Strasse" im Weinhof.


In Harrislee hadden we eerder frisdrank ingeslagen, voor onszelf en voor het feestje (de feestjes) voor Casper, die woensdag "student" wordt. Dat wil zeggen dat hij dan zijn gymnasium diploma (en de studentenpet die erbij hoort) krijgt.

Of de benzine goedkoper is in Deutschland? Super kost 2.00 Euro; hier bij ons 2.35 Euro.
Maar qua frisdrank, marsepein en andere levensmiddelen zijn we goedkoper uit bij de buren. Gewoon omdat de BTW lager is.  

2 opmerkingen:

 1. Ook langs de snelwegen zijn de openbare toiletten schoon, maar dit toiletpapier nog nooit gezien.
  Wel een gezellig toiletpapier.
  Flamkuchen eten wel lekker weg.
  Duitsland is een aantrekkelijk land om boodschappen te doen, zeker als de afstand is te overbruggen. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zitten hier op het platteland ook op max. € 2,35 per liter, maar ik zag afgelopen week bij de benzinepompen langs de snelwegen, dat daar de prijzen tussen de € 2,50 en € 2,60 lagen. Schrikbarend! En dan heeft onze regering nota bene er al iets aan gedaan (ik meen 17 cent eraf). In Duitsland is buitenshuis eten altijd goedkoper dan hier geweest, maar qua boodschappen doen vond ik het wel vergelijkbaar met Nederland. Ben er al jaren niet meer geweest, hoor, dus wellicht is er veel veranderd.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!