Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 12 augustus 2022

Partijtje schaken?

Met Philip speel ik altijd diverse spelletjes als hij hier op vakantie is. Vooral "de ster van Afrika", "Scrabble" en "Rummikup" waren populair. Toen wilden we schaken, maar de schaakstukken kon ik nergens vinden. 

Philip ging weer naar huis en leende rummikup om het thuis te spelen met zijn mor en far.

Casper kwam gisteren langs en bleef eten (zo saai als er niemand thuis is ;-)) en intussen had ik de schaakstukken gevonden. Je kunt je lam zoeken naar een zwart doosje terwijl ze in een doorzichtig bakje zitten, nietwaar. Gevonden: ze lagen namelijk gewoon achter in de la bij de yatzy beker.

s' Avond speelden Casper en ik twee partijtjes. Uitslag 1-1. Schaken verleer je niet, maar ik moet het strategisch denken weer wat beter onder de knie krijgen. Mijn man is geen (gezelschap) spelletjes man. Jij wel?

3 opmerkingen:

 1. Wij bridgen al jaren en lossen samen wel cryptogrammen op, maar verder eigenlijk niet. Alle bordspellen zijn een paar jaar geleden gedoneerd aan onze Dorpsherberg, waar ze 's winters regelmatig spelletjesavonden organiseren. Het spul lag hier allemaal maar te liggen op een zolder. Mijn man heeft ooit een schaakcursus gedaan, maar na een jaartje bij een club vond hij het toch niet leuk genoeg kennelijk. Maar bridgen blijven we hopelijk nog lang doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo te zien is Philip een serieuze tegenstander in spellen.
  Wel gezellig bordspelen doen. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb toevallig in de afgelopen dagen een paar potjes schaak op de tablet gespeeld. Je verleert het inderdaad niet. Leuk spel.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!