Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 15 augustus 2022

Zullen we corona de schuld geven?


De service in het deense zomerland laat veel te wensen over en de kwaliteit is op veel plaatsen naatje pet. We reden gisteren naar Haderslev en vandaar naar het kleine eilandje Årø (o-reu), Daar zijn we een paar keer eerder geweest en hebben daar de ene keer van een heerlijke brunch genoten en de andere keer een heerlijke in boter gebakken vis gegeten.


Gisteren kwamen we van een koude kermis thuis. Bij het ene restaurant (waar twee tafeltjes bezet waren) zei de waard "dat hij geen nieuwe gasten meer aannam". Het was half één 's middags. Bij het restaurant aan de overkant wilden ze dat je aan een tafel voor twee moest zitten als je niet met meer mensen was. Er waren alleen tafels voor vier of zes personen en zo te zien plaats genoeg. De andere eettentjes boden allemaal hetzelfde "menu" aan, dat je overal ziet tegenwoordig. Alles uit de frituur! Nee, dank je wel. Bij het bad-hotel Årøsund konden we niet eens een kop koffie krijgen omdat er in de zaal ernaast een feest gevierd werd. Het restaurant en terras waren  leeg, maar koffie kon er niet af. Wat een afgang.


De volgende keer smeer ik thuis sandwiches. 

Zou het door de corona komen? Dat er weinig keuze is en/of slecht opgeleid personeel? En " No-Service". Of is het gemakzucht of hebzucht?  Het culinaire DK heeft schip geleden in het zomerland. Jammer.















Op de terugweg reden we door Christiansfeld. Dé stad van de honingkoeken. 

En dáár zaten we op een terrasje, dronken koffie en aten die overheerlijke honingkoeken. Het is dus nog wel te vinden!



6 opmerkingen:

  1. Ja geef de schuld zeker maar aan Corona.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is gewoon erg ongastvrij. Volgende keer maar koelboxje met lekkers erin meenemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is overal te doen geloof ik: gebrek aan personeel. Waar zijn al die mensen toch gebleven?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Natuurlijk mag je de corona de schuld geven.
    Er is een chronisch gebrek aan personeel.
    Dat is zeker een teleurstelling, maar de horeca verdiend zelf ook niets aan jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En zo mooi opgediend, alles op een grote schotel, heel verzorgd. Mooie bekers, van een pottenbakker denk ik?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik weet dat er in Nederland personeelstekorten zijn binnen de horeca, maar dit leest wel heel bedroevend.
    Die honingdingen zien er wel heerlijk uit..

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!