Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 29 september 2022

Gecomprimeerd...

De ochtend begon met een ritje naar Nørre-Aaby om 19 aanwijzingsborden weg te brengen. Het bleek bij een enorme grote en uitgestrekte firma te zijn waar we na een tien minuten rondrijden eindelijk de juiste hal vonden om de bestelling af te leveren. 

Hier is het nog steeds rustig op de zaak, maar er liggen wel een aantal orders die eerst goedgekeurd moeten worden voor ze de druk in gaan. Voor ons is het gelukkig financieel geen ramp, maar er gaan zo langzaamaan wel een aantal kleine zaken en bedrijven kopje onder in het hele land.


Jullie hebben het vast ook al gelezen dat de gasleiding in de Oostzee - Nordstream - gesaboteerd is. Er zijn nu vier grote lekkages. Niet veel belovend voor onze infrastructuur. Wat gaan we nog meer meemaken in de komende tijd. Oei!
Gisteren had ik een vol - te vol - programma.
Eerst was er de breiclub van 10 tot 12, daarna vlug een boterham eten want er moest gezongen worden in het ouderencentrum im de stad waarvoor de longenvereniging ons had uitgenodigd. Best gezellig met koffie en koek daarna. Dan vlug-vlug nog een paar boodschappen gedaan.....

Want 's avonds kwamen er twee oud-collegae op bezoek. Wat brood, diverse soorten kaas, fruit en een lekker wijntje kwamen op tafel. Koffie en thee na. Gelukkig had ik de avond ervoor koekjes gebakken. Al met al was het weer gezellig en de dames bleven tot 12 uur plakken.


Omdat de oven aan moest voor het bakken - en koekjes niet langer dan 10 minuten per bakplaat nodig hebben om bruin en knapperig te worden, besloot ik om dan maar meteen drie soorten te bakken. Het werden cornflakeskoekjes, friezinnetjes en cookies.
Een oven is een energie-verslinder en als die dan toch aan moet is het beter om meerdere dingen te bakken.
Wat worden we toch verstandig door de energiecrisis.

Het is een kille/regenachtige dag. De kachel gaat aan!

1 opmerking:

  1. De oven een energieverslinder, ja, over dat soort dingen ga je nadenken

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!